GRI'ya Türkiye'den ilk üye!

Özlem Denizmen Küresel Raporlama Girişimi'ne Türkiye'den seçilen ilk üye oldu

GRI'ya Türkiye'den ilk üye!
Dünya çapında şirketlerin sürdürülebilirlik alanında en önemli referans kuruluşu olarak kabul edilen Küresel Raporlama Girişimi’ne (GRI) Yönetim Kurulu Üyesi seçilen Özlem Denizmen, GRI’de Türkiye’yi temsil eden ilk üye oldu.
Merkezi Amsterdam’da bulunan ve sürdürülebilirlikle ilgili raporlamaya getirdiği standardizasyonla pek çok saygın şirketin üyesi olduğu sisteme öncülük eden GRI’ın Yönetim Kurulu’nda; ABD, Çin, Hindistan, Avrupa, Latin Amerika’dan akademisyenler, CEO’lar ve danışmanların yer aldığı 15 kişi bulunuyor.
GRI’ın, dünyada yaygın bir şekilde kullanılan sürdürülebilirlik raporlaması çerçevesinde kurumlar ekonomik, çevresel ve sosyal performanslarını raporlayıp, ‘sürdürülebilirlik standartlarını’ tüm dünya şirketleri ile kıyaslayabilmektedir. GRI şirketlere raporlamaları doğrultusunda A+,A, B+,B, C+,C gibi bir ‘uygulama seviyesi’ tayin etmektedir. Bu notlama şirketlere finansmandan, kurumsal algıya birçok alanda farklı avantajlar sağlamaktadır.
Finanstan hızlı tüketime, otomotivden enerjiye kadar farklı sektörlerde faaliyet gösteren dünya ligindeki pek çok şirketin üye olduğu platformda Türkiye’den Akbank, Bilim İlaç, Doğuş Holding, Garanti Bankası, İş Bankası, Koç Holding gibi bir çok önde gelen şirket yer almaktadır.
Ülkemizde sürdürülebilirlik konusundaki çalışmaları destekleyen ve kalkınmaya yönelik farklı dallarda görevleri bulunan Denizmen; Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Üyeliği, Doğuş Holding Sosyal Yatırımlar Başkanlığı görevlerinin yanı sıra Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği Başkanlığını (FODER) yürütmektedir. Denizmen, ülkemizde bireysel para yönetimi bilgisinin artması amacıyla 2010 yılında “Para Durumu” sosyal girişimini başlatmıştır. Türkiye'de ekonomik kalkınma alanında birçok finansal okuryazarlık eğitim programlarının girişimciliğini üstlenmiştir. Denizmen ayrıca Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyesidir.
Denizmen, lisansını Cornell Üniversitesi, MBA' i MIT Sloan School of Management'ta tamamlamış, HBS, Stanford ve Harvard Kennedy School'da lisansüstü programlardan mezun olmuştur. Dünya Ekonomi Forum’u tarafından Genç Küresel Lider (Young Global Leader-YGL) seçilen Denizmen, evli ve iki çocuk annesidir.