Titanik saatine rekor talep: 1,78 milyon sterline satıldı

Titanik'in en zengin yolcularından birine ait olan 18 ayar altın cep saati 1,78 milyon sterline satıldı

Titanik saatine rekor talep: 1,78 milyon sterline satıldı

Titanik'in en zengin yolcularından birine ait olan altın cep saati 1,78 milyon sterline satıldı. Geminin yolcuları arasında bulunan Isıdor Straus, 14 Nisan 1912'de geminin buzdağına çarparak batması sonucu yaşamını yitirdi. Straus'un cenazesi Atlantik'ten çıkarılırken Jules Jurgensen markalı bir saat bulundu. 18 ayar altından yapılan saat, cumartesi günü İngiltere'deki bir müzayede evi olan Henry Aldridge ve Oğulları'nda satışa çıkarıldı.

Ida Straus'un gemideyken kaleme aldığı bir mektup da 100 bin sterline satıldı. Müzayedede Titanik'in yolcu listesi 104 bin sterline satın alınırken hayatta kalanların kurtarma gemisi mürettebatına verdiği altın madalya 86 bin sterline satıldı.

Bavyera doğumlu iş insanı Isıdor Straus ve eşi Ida Straus, Southhampton'dan New York'a hareket eden geminin içindeydi. Rivayete göre, geminin battığı gece Ida Straus'un eşini terk etmek istemediği ve yanında ölmeyi tercih ettiği için cankurtaran botuna binmeyi reddettiği söyleniyor.

Cep saatinin, Titanik'in dalgaların altında kaybolduğu anda saat 02.20'de durduğu düşünülüyor. Ida Straus'un 1888 yılında eşine 43. doğum günü hediyesi olarak aldığı bilinen saatin üzerinde Straus'un baş harfleri yer alıyor.