Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (ÇAYKUR) birinci sürgün döneminde 213 bin ton yaş çay aldığı bildirildi.
Güncel Haberler
Piyasaları yeni haftada yoğun bir gündem bekliyor. Bu hafta yurt içinde piyasaların gözü kulağı Merkez Bankası'nın faiz kararında olacak. Yurt dışında ise ABD'de açıklanacak çekirdek PCE verileri yakından takip edilecek.
Kurban Bayramı tatilinde otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 100'e ulaştığı Antalya'da, son yılların en hareketli bayram tatili yaşandı.
Öğretmen olmak için şartlar değişecek. Kısa süre içerisinde Meclis'e sunulması beklenen Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi, Milli Eğitim Akademisi'nin kurulmasını öngörüyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu adımın atılma gerekçesini anlattı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temmuz ayında Şangay İş Birliği Örgütü, Türk Devletleri Teşkilatı ve NATO Zirvesi’ne katılacak. Liderlerle ikili görüşmeler gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın masasında önemli konular bulunuyor.
Kurban Bayramı tatilinin 8 gününde trafik kazalarında 68 kişinin hayatını kaybettiği, 9 bin 787 kişinin ise yaralandığı bildirildi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Akrabalarınızı, e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.
Taksi sürücülerine yönelik saldırılarda yaşanan artış sebebiyle İstanbul'da örnek bir proje hayata geçirilecek ve "panik butonu" hem yolcular hem de taksiciler için aktif olacak.
Bahşiş ve motokurye gelirlerine yeni vergi getirilmeyeceği bildirildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, sektörden gelen talep üzerine bahşişe KDV muafiyeti sağlayacak.
Ev sahipleri ve kiracılar temmuz ayına odaklandı. Yüzde 25 sınırının sona ermesiyle birlikte kira zam hesaplarında kafalar karıştı. Yeni dönemde kira zammı nasıl belirlenecek, kiralık piyasası nasıl etkilenecek?
Ekonomide kayıt dışılığı en aza indirmek için harekete geçen Hazine ve Maliye Bakanlığı, kirayı elden alan ve POS cihazını başkasına kullandıranlara ceza hazırlığında.
Türkiye'nin ilk milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A'nın fırlatılması için artık son kontroller yapılıyor. TÜRKSAT 6A’nın 8-15 Temmuz 2024 tarihleri arasında yörüngesine fırlatılması planlanıyor.
Massachusetts eyaletinde meydana gelen sistem arızası nedeniyle 911 acil yardım hattına yaklaşık 3 saat boyunca erişim sağlanamadı. Nedeni henüz bilinmeyen geçici arızadan milyonlarca kişi etkilendi.
Dünyaca ünlü turistik ilçelerden Bodrum’da, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde sahillerde yoğunluk sürüyor.
Bu yıl en fazla yüzde 83,43 seviyesine yükselen barajlarda doluluk oranı, 6 Mayıs'tan itibaren gerilemeye başladı. İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı ortalama yüzde 73,15 seviyesinde.