Kredi kartı faiz oranları 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yükseltildi.
Güncel Haberler
JPMorgan Chase Üst Yöneticisi (CEO) Jamie Dimon'un bankadaki hisselerinin bir kısmını ilk kez satacağı bildirildi.
Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 35’e yükseltmesinin ardından, ikinci el otomobil piyasasında hareketlilik bekleyen oto galericiler, son dönemde azalan satışların bu kararla birlikte artık tamamen durmasından endişeli.
Hamas tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki iletişim ağlarını ve interneti kestiği belirtildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir arasını 3,5 saate düşürecek ve İzmir’i yüksek hızlı demiryolu ağına bağlayacak olan İzmir-Ankara YHT yapım çalışmalarının etaplar halinde devam ettiğini belirterek, “Projemizi inşallah 2027 yılı içerisinde hizmete açacağız” dedi.
Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) anketine göre, Euro Bölgesi enflasyonu 2025'te yüzde 2'lik hedefe yaklaşacak.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yılın 4. Enflasyon Raporu'nu 2 Kasım Perşembe günü Ankara'da açıklayacak.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalarla, gelecek yıl 700 bin hektarda arazi toplulaştırma çalışması başlatılacak. Ayrıca 603 bin hektarda tescil işlemleri tamamlanacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından 38’i yerli üretim olmak üzere toplam 44 ilaç ‘Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesine’ alındı” dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) sadeleştirme adımlarının daha iyi işleyen piyasa ekonomisi için önemli olduğunu belirterek, "Amaç krediye erişimi kolaylaştırmak ve TL'ye geçişi özendirmek." ifadelerini kullandı.
Fitch Ratings Küresel İslami Bankacılık Grubu Başkanı Bashar Al-Natoor, son dönemde Körfez ülkeleriyle yeniden güçlenen ilişkilerin Türkiye'de İslami finans alanındaki yatırımları desteklemesinin beklendiğini belirtti.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankacılık sisteminde Türk lirasının (TL) payını artırmaya yönelik adımlarla birlikte sadeleşme kapsamında ihracat kredileri ve firmaların krediye erişimine yönelik uygulama kolaylıkları getirdi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ihracatçıların ve reel sektörün her zaman arkasında olduklarını belirterek yeni destek paketinin müjdesini verdi. Bakan Şimşek, "Yeni destek paketimizle 25 milyar liralık garanti karşılığında 30 milyar liralık kredi imkanını firmalarımıza sunacağız." dedi.
Seçim öncesi düşük tutulan kredi kartı ve nakit çekim faizleri, seçim sonrasında adeta patladı. Nakit çekimde gecikme faizi yıllık bazda üç haneye ulaştı.
Ticaret Bakanı Bolat, 2028'de mal ihracatını 375 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini, kişi başına milli gelirin de 17 bin 550 dolara ulaşmasını beklediklerini söyledi. Bolat, indirim kampanyalarına katılmayan kuruluşlara çağrıda bulunarak "kampanyalara katılmayanlar pazar kaybedecektir" dedi.