Dünya merkez bankalarının para politikalarındaki sıkılaştırmayı sürdürmesi devlet tahvilleri üzerinde baskı oluştururken, 30 yıllık ABD hazine tahvillerinin getirisi son 16 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.
Güncel Haberler
Memur konfederasyonları, enflasyonun gündemden çıkarılması, memur ve emeklinin alım gücünün yükseltilmesi gerektiğini bildirdi.
Eylül ayı enflasyon rakamları memur, memur emeklisi, SGK, Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon farkı oranı ile iş yerlerine özel kira artış oranlarını da belirledi.
Tüketici fiyatları bazında eylülde fiyatı en fazla artan ürün yüzde 127,72 ile "üniversite eğitim", fiyatı düşen ürün ise yüzde 4,31 ile patates ve bazı yumru bitkiler oldu.
Otomobil ve hafif ticari araç pazarı, bu yılın eylül ayında yüzde 55,9 büyüyerek 96 bin 793 adet olurken, bu tüm zamanların en yüksek eylül ayı olarak kayıtlara geçti.
Türkiye, yıl içinde Bulgaristan, Macaristan, Romanya ve Moldova ile imzaladığı doğal gaz ihracat anlaşmalarıyla, gaz merkezi olma yolunun taşlarını döşerken, Avrupa'nın enerji tedarikinde de kilit rol oynamaya hazırlanıyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bütçesinden ücretsiz doğalgaz için nisan-temmuz döneminde 2,47 milyar lira ödendi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, 450 sözleşmeli sanatçı alımı yapacak. Başvurular 16 Ekim'e kadar devam edecek.
ASELSAN ile ROKETSAN arasında yeni sözleşmeler imzalandı. Sözleşmeler, haberleşme sistemleri, arayıcı başlık sistemleri ve atış kontrol sistemlerine yönelik konulardan oluşuyor.
TÜİK'e göre eylülde aylık enflasyon yüzde 4,75, yıllık enflasyon yüzde 61,53 oldu. ENAG ise eylülde aylık enflasyonu yüzde 6,24, yıllık enflasyonu yüzde 130,13 hesapladı.
Uluslararası Para Fonu (IMF), yükselen piyasalar ve gelişmekte olan ekonomilerde, zorlu piyasa koşullarında sınırlı mali alan göz önüne alındığında, iklim değişikliğinin etkilerinin hafifletilmesine yönelik yatırımların finansmanında özel sektörün kilit bir rol oynaması gerekeceğine işaret etti.
Dünya Bankası, Doğu Asya ve Pasifik bölgesindeki gelişmekte olan ekonomiler için büyüme tahminlerini düşürdü
Giresun'da serbest piyasada haftaya 107 liradan başlayan fındık fiyat istikrarını sürdürüyor.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre, eylül ayında fiyatı yüzde 98,94 artan defter en çok pahalanan ürün oldu. En çok ucuzlayan ürün yüzde 16,46 ile erik olarak belirlendi.
Otomobil sürücüsü N.N.'ye trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardına birden fazla şerit değiştirdiği gerekçesiyle fahri trafik müfettişi tarafından idari para cezası yazdırıldı.