EPDK, kendi elektriğini ürtmek isteyenlerle ilgili yeni bir karar aldı.
Güncel Haberler
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yükseliş eğilimini üst üste 5. haftaya taşırken, analistler, genel seçimlerin ikinci turunun ardından endeksin yaklaşık yüzde 46 yükseldiğini ve yatırımcıların temkinli hareket etmesinde fayda olduğunu belirtiyor. c
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma kapsamında yeni adımlar attı. Resmi Gazete’den duyurulan kararlar çerçevesinde kredi kartı ile nakit avans kullanımında faiz oranları aylık yüzde 2,89’a yükseltildi. Ayrıca açıklamada, taşıt kredilerinde yüzde 3 olan büyüme sınırının yüzde 2 olarak belirlenmesine, ihtiyaç kredilerinde değişikliğe gidilmeyerek yüzde 3 sınırının korunmasına karar verildi.
Erdoğan, "Geçen yıl 4 milyar 4 yüz milyon dolar ihracat rakamına ulaştık. Bu yılın ilk altı ayında 2 milyar 378 milyon dolarlık rekor ihracat seviyesini yakaladık. 2023 yılında hedefimiz 6 milyar dolardır inşallah yılsonu ihracat hedefimizi tutturacağımıza hatta bu rakamın da üstüne çıkacağımıza inanıyorum" dedi. Erdoğan, "Türkiye olarak karşılaştığımız pek çok engele gizli açık ambargoya rağmen savunma sanayimizi geliştirmeye büyük önem veriyoruz." ifadelerini kullandı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira uyuşmazlıklarındaki arabuluculuk sisteminin detaylarını açıkladı. Tunç "Az masrafla daha hızlı uzlaşma sağlanacak" dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilaç fiyatlarında yapılan kur düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı. “İlaç fiyatlarında yılda bir kez kur güncellemesi yapılıyordu.” diyen Bakan Koca, yerli üreticiyi korumak ve ilaç temininde sorun yaşamamak için kur artışlarının 6 ayda bir yapılacağını söyledi.
Elon Musk'ın dün yaptığı paylaşımlarla değişim sinyalleri vermesinin ardından Twitter, ismini 'X' yaparak platform üzerindeki hesabının kullanıcı adı ve profil fotoğrafını güncelledi.
Motorinin ardından benzine de büyük zam geliyor. Bu gece yarısından itibaren benzinin litresine 2 TL zam bekleniyor. Benzinin litresi şu an 34.05 TL'den satılıyor.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,63 artışla 6.730,03 puan ile rekor seviyeden başladı.
Premium elektrikli otomobil üreticisi Voyah, Türkiye’de 35 yılı aşkın otomotiv sektörü tecrübesiyle faaliyet gösteren Marcar Otomotiv A.Ş. tarafından temsil edilmeye başlandı. Voyah, Türkiye’ye ilk aşamada yaklaşık 5 metre uzunluğundaki premium elektrikli SUV modeli Free ile 4.550.000 TL’den başlayan ön sipariş fiyatıyla giriş yaptı.
Türkiye'de peş peşe en sıcak günler yaşanırken, Prof. Dr. Orhan Şen'den dikkat çeken bir tavsiye geldi. Profesör, çarşamba günü dışarı çıkılmamasını istedi.
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: 'Kademeli değişim belirsizliği azaltmakta başarısız'
Prof. Dr. Özgür Demirtaş, ekonomiyle ilgili karamsar: "Maalesef" diyerek sıraladı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bundan birkaç yıl önce gümrük kapılarının yenilenmesi ve modernleşmesi konusunda hükümetin aldığı karar çerçevesinde Türkiye'nin en önemli 13 gümrük kapısının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yenilendiğini ve modernleştirildiğini söyledi.
Elon Musk, sosyal medya platformu Twitter'da değişikliklere gidileceğini belirterek, yakında Twitter markasına ve logosuna veda edeceklerini duyurdu.