Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Cuma günü TÜSİAD yöneticileri ile bir araya geleceği öğrenildi.
Güncel Haberler
Bursa’da geçtiğimiz yıl 25 lira olan taksi ücretlerine yüzde 50 zam geldi. Yeni zamlı fiyatla taksilerde indibindi 37 lira, kilometre ücreti 9 liradan 12 liraya, açılış fiyatı ise 10 liradan 13 liraya yükseldi.
ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde yüzde 5-5,25 aralığında sabit tuttu. Fed, 15 ay sonra ilk kez sabit tutma kararı almış oldu.
Almanya'da bir sağlık çalışanının, Covid-19 aşısının yan etkileri olduğu iddiasıyla Alman biyoteknoloji firması BioNTech aleyhine Hamburg Eyalet Mahkemesi'nde açtığı davanın ilk duruşması iptal edildi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği tahvil ihalesinde 1 milyar 33,3 milyon lira borçlanmaya gitti.
Cari işlemler dengesi nisan ayında 5,4 milyar dolar açık verdi. Dört aylık açık 30 milyar dolara yaklaştı.
Yurt dışına çıkmak isteyenler son dönemde uçak yerine otobüsleri tercih etmeye başladı. Vatandaşlar bilet fiyatlarındaki artış ve bagaj rahatlığı için otobüsleri tercih ettiklerini söylediler.
Ticaret Bakanlığı, '6 ay 6 bin kilometre düzenlemesi' kapsamında gerçekleştirilen denetimler neticesinde, bugüne kadar, otomobil yetkili bayi ve oto galerilere toplam 35 Milyon 110 Bin 527 TL idari para cezası uygulandığını bildirdi.
Sabah saatlerinde dolar 23.65, Euro ise 25.53 lirayla yeni tarihi zirvelerini gördü. Altın fiyatları da haftanın ilk iş gününe yükselişle başladı. Gram altın bin 485 lira, çeyrek altın ise 2 bin 470 lira seviyesinde işlem görüyor.
İstanbul Havalimanı'nda bugün planlanan toplam bin 749 uçuş ile Türk sivil havacılık tarihinde tüm zamanların hava trafik rekorunun kırılması bekleniyor.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini paylaştı. Buna göre İşsizlik oranı yüzde 10,2 seviyesinde gerçekleşti.
TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, asgari ücret ara zam maratonu öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı ziyaret etti. Toplantının ardından Akkol açıklamalarda bulundu.
TCMB'nin yeni Başkanı Hafize Gaye Erkan küresel finans danışmanlığı şirketi Marsh McLennan'ın yönetim kurulundaki görevinden istifa etti.
Bu hafta yatırım araçlarından borsa, altın, dolar kazandırdı.
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), kripto para borsalarına açtığı davalarda çeşitli kripto varlıkları 'menkul kıymetler' olarak tanımlaması üzerine çeşitli borsalar bu varlıkları 'delist' etmeye başladı. SEC davalarında adı geçen Polygon, Solana ve Cardano'da bugün günlük düşüş yüzde 20'yi aştı. Esen olumsuz rüzgarlarla Bitcoin 24 saatte yüzde 3.7, Ethereum ise yüzde 5.7 değer kaybetti. Kripto paraların toplam piyasa değeri 1 günde 70 milyar dolar eridi.