Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuda çalışan 700 binden fazla işçinin zam oranını açıkladı. İşçilere yüzde 45 zam yapılacak, en düşük aylık 15 bin liraya çıkacak.
Güncel Haberler
Deprem göçüyle bir andan fırlayan kiralıkların valiliklerce mühürlenmesi üzerine mülk sahipleri, adeta karaborsa yoluna gitti. Kiraları 1.000 liradan 10 bin liralara fırlayan daireler için ilana çıkmayan bazı ev sahipleri, hazırda bekleyen kiracı adaylarına telefonla haber vererek evlerini yüksek fiyattan kiralıyor.
Esnafın emeklilik için prim sayısının SGK’lılarla eşitlenmesinde detaylar netleşmeye başladı.
Türkiye genelinde nisan ayındaki gayrimenkul satışı mart ayına göre yüzde 29 azaldı.
Türk Hava Yolları (THY), 2023 yılı hedefleri doğrultusunda 10 bin yeni çalışanı bünyesine katacağını açıkladı. Halihazırda 75 bin çalışanı bulunan şirket 2023 yılı sonunda çalışan sayısını da 150 bine ulaştırmayı planlıyor.
Çin'de ihracat nisan ayında artış eğilimini sürdürürken ithalat beklentilerin üzerinde düşüş kaydetti.
Suudi Arabistan milli petrol şirketi Saudi Aramco'nun yılın ilk çeyreğinde net karı, düşük petrol fiyatları nedeniyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 azaldı.
Teknoloji sektöründeki son işten çıkarma dalgası LinkedIn'den geldi. Şirket, 700'den fazla kişiyi işten çıkaracak ve Çin'deki iş bulma uygulamasını kapatacak.
İran Serbest ve Özel Ekonomik Bölgeler Yüksek Konseyi Sekreteri Hüccetullah Abdulmeleki, İran ile Türkiye arasında ortak serbest ticaret bölgesi kurulacağını belirtti.
Fed, banka iflasları sonrasında atılan adımlarla, finansal piyasaların normale döndüğünü ve mevduat akışlarının istikrar kazandığını belirterek "Ancak büyük mevduat çıkışları yaşayan bazı bankalar stres yaşamaya devam etti. Bu gelişmeler ileriye dönük kredi koşulları üzerinde baskı oluşturabilir" açıklamasını yaptı.
Aylık başlangıç tarihi 30 Nisan'dan önce olan EYT'lilerin bayram ikramiyelerini alacağı tarih açıklandı. EYT kapsamında emekli olanların hesaplarına bayram ikramiyeleri bugün yatırılmaya başlandı.
Japonya'daki Kobe Üniversitesi Ekonomi Profesörü Charles Yuji Horioka, "Pek çok ülke faiz oranlarını artırma yoluna gitse de bu resesyona veya ekonomik büyümede yavaşlamaya yol açma riski yaratıyor" dedi.
Hububat sektörünün Türkiye geneli ocak-nisan ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,37 artışla 3,8 milyar dolara yükseldi.
Almanya'da sanayi üretimi, otomobil imalatındaki keskin düşüş nedeniyle martta yüzde 3,4 ile beklentilerin üzerinde azalış kaydederek, Avrupa'nın en büyük ekonomisinin resesyon endişelerini ivmelendirdi.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Kendi uçağını, tankını, gemisini üreten bir ülkeyiz. Doğal gazı bulup çıkarabilecek kapasitedeyiz. Altın işlemeyi hızlandırdık, bor madenimiz zaten başlı başına yeter ve Karadeniz'de hidrojene hazır olun" dedi.