Türkiye Bankalar Birliği, deprem bölgesindeki 11 ilde faaliyet gösteren bankaların 2 Mart 2023 itibarıyla şube, ATM ve geçici hizmet birimlerinin sayısıyla ilgili bir açıklama yayınladı
Güncel Haberler
DASK'ı olan bir afetzede, hem DASK'tan para alabiliyor hem de hak sahipliği koşullarını taşıması kaydıyla AFAD tarafından kendisine konut yapılabiliyor. DASK poliçesi olmayanların ise hak sahibi olma imkanı yok
Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketlerinin hisseleri geçen ay yatırımcısına kaybettirdi. Spor endeksi, şubat ayında yüzde 9,8 değer kaybetti. Geçen ay en çok değer kaybeden yüzde 16,4 ile Fenerbahçe hisseleri oldu.
TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen esnafın hibe desteği ve mevcut borçlarının 2 yıl ertelenmesine ilişkin taleplerini ilgili bakanlıklara ilettiklerini ifade etti.
Türk Hava Yolları'nın (THY) 400'ncü uçağının ilk yolcuları, asrın felaketinden etkilenen illerdeki depremzede çocuklar ve aileleri oldu.
Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler nedeniyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen illerdeki araçlar için muayene süresi, OHAL süresinin bittiği mayıs ayına kadar donduruldu.
Büyük umutlarla tarlasını eken Hataylı çiftçiler, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yaşadıkları kayıplar ve üretimi olumsuz etkileyen durumlar nedeniyle zor günler yaşıyor.
Depremin vurduğu 11 kent, turunçgil üretiminin yüzde 60'ını karşılıyor. Deprem sonrası bölgedeki göçün artması tarımı da tehdit ediyor. Uzmanlar, hasat yapılmazsa önümüzdeki yıl rekoltenin büyük oranda düşebileceği uyarısında bulunuyor.
Akbank, 2022'deki faaliyetlerinden sağlanan kardan hisse başı net 1,56 lira kâr payı dağıtma kararı aldığını duyurdu
Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, 2022 yılının aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6 azalarak yaklaşık 5 milyar 808 milyon metreküp oldu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, deprem sonrası elektrik ve doğal gaz altyapısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Düzce'de havaların ısınmasıyla birlikte balık fiyatları düştü. Geçtiğimiz hafta kilosu 100 liradan alıcı bulan hamsinin fiyatı 20 liraya geriledi.
Borsada, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından artan risk algısıyla dalgalı bir döneme girilirken, alınan önlemlerle dengelenme çabalarının öne çıktığı gözlemleniyor.
Türk Hava Yolları (THY), Almanya'daki grev nedeniyle 27-28 Şubat'ta Köln kentine yapılması planlanan seferlerin iptal edildiğini bildirdi.
Ekonomik güven endeksi, şubatta bir önceki aya göre yüzde 0,3 azalarak 99,1 değerini aldı.