İBB burs başvurularının başlamasının ardından detaylar merak konusu oldu. Henüz İBB burs başvurusunda bulunmayan öğrenciler başvuruların ne zaman biteceğini arama motorlarında sorguluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek genç üniversiteli eğitim yardımı başvuruları başladı. Başvuru detayları ve şartları belli oldu. İBB burs başvurusu ne zaman bitiyor? İBB burs başvurusu şartları neler? İşte başvuru tarihleri...
Güncel Haberler
Enerji tüm dünyanın bir numaralı gündem maddesi haline gelirken Türkiye'den kritik bir adım geldi. EPDK, yaklaşan kış öncesi enerji arz ve fiyatları yeni bir karar alındığını duyurdu. Azami Uzlaştırma Fiyat Mekanizması uygulaması 6 ay daha uzatıldı. Fiyatlar yerli kömür santralleri için 2050 TL, yenilenebilir kaynaklar için 1540 TL; doğalgaz santralleri için 4500 TL, ithal kömür santralleri için 2750 olarak belirlendi. Karar ile tüketicilerin yüksek maliyetten korunması hedefleniyor.
TOKİ'nin peşin ödeme kampanyası başladı. Yüzde 25 indirim imkanından 200 bini aşkın konut ve işyeri alıcısı faydalanabilecek. Başvurular 19 Ekim'e kadar sürecek.
Küresel piyasalarda, merkez bankalarının faiz artırımıyla dolara talep artarken, gelecek hafta dünya genelinde açıklanacak yoğun veri gündemi takip edilecek.
Die Welt'e göre, Almanya'nın dondurulmuş ve taze gıda üreticileri, artan enerji fiyatlarının yakında kendilerini operasyonları durdurmaya zorlayabileceği konusunda uyarı yayınladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Çiftçi Kayıt Sistemi'nde (ÇKS) dijitalleşmeyi artırıp, bürokrasiyi azaltmak amacıyla yeni uygulamaları devreye alıyor. Ürün güncellemesi yapacak çiftçiler ekim ayı itibarıyla başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecek.
Zonguldak'ta günlerdir etkili olan yağışlı hava balıkçıları da olumsuz etkiledi. Balıkçıların denize açılamaması sebebiyle balık fiyatlarında artış yaşandı.
TUSAŞ tarafından üretilen Anka ve Aksungur'a yeni yetenekler kazandırılırken milli insansız hava araçları (İHA) yakın zamanda yeni ihracat başarılarına hazırlanıyor.
Kastamonu'nun Tosya ilçesinde bu yıl yaklaşık 50 ton bal hasadı gerçekleşti.
Helal turizm sektörü, "Müslüman dostu turizm" konseptinde faaliyet göstermelerinin, Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) tarafından akredite edilmiş kuruluşlarca belgelendirilmesini bekliyor.
Trafiğe kayıtlı araç sayısı ağustosta yıllık bazda yüzde 4,4 artarak 26 milyon 29 bin 230'a yükseldi.
Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle uygulanan ekonomik yaptırımların ardından Rusya'nın Avrupa'ya doğal gaz tedarikini kesmesi, Yunanistan'da da halkı alternatif ısınma seçenekleri arayışına soktu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Asgari ücreti tarihinin en yüksek artışıyla artırdık, şimdi aralıkta da artış yapacağız. Emeklilikte farklılaşmayı da sosyal devlet anlayışıyla, EYT ile çözeceğiz taşeronun kadroya alımıyla çözeceğiz" dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Ülke olarak bugün yılın 8 ayında tarım ürünleri ticaretimiz 21,5 milyar dolara geldi. Bu tarihin en yüksek miktarı" dedi.
Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda açılış seansı uygulaması cuma günü devreye alınacak.