Kırmızı et üretimi 2021 yılında yüzde 9,3 artarak 1 milyon 952 bin 38 ton oldu.
Güncel Haberler
Ulusal Süt Konseyi, 15 Mayıs 2022'den itibaren geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatını (çiğ süt destek primi hariç) litre başına 7,50 lira olarak belirledi.
Babasının ölümünden sonra yetim maaşı alan kız vergi borcunu ödeyemeyince maaşı kesildi ve mahkemeye başvurdu. Danıştay 3. Dairesi, yetim maaşı hesabına vergi borçları nedeniyle haciz konulamayacağına hükmetti.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 29 Nisan-4 Mayıs tarihlerinde 2 milyon 970 bin kişinin hava yoluyla seyahat ettiğini belirtti.
Türkiye'de en yüksek gelire sahip yüzde 20'lik grubun toplam gelirden aldığı pay, geçen yıl bir önceki yıla göre 0,8 puan azalarak yüzde 46,7'ye geriledi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre,nisanda tüketici yıllık enflasyonundaki artış alt gruplar geneline yayılırken bu gelişmeye en belirgin katkı başta gıda olmak üzere enerji ve hizmet gruplarından geldi
Malatya'da, yılın ilk çeyreğinde tescilli kayısı çekirdeği ihracatından elde edilen gelir geçen yılın aynı dönemine göre 2 kattan fazla artış göstererek, 5 milyon 198 bin dolara ulaştı. En fazla ihracat yapılan ülke ise Almanya oldu.
Polis, hemşire ve din görevlilerine verilecek 3600 ek gösterge çalışması bu ay tamamlanacak. Yapılacak son toplantının ardından düzenleme Meclis'e sevk edilecek. Ek göstergenin yükselmesiyle maaş, emekli aylıkları ve ikramiyelerde artışlar olacak.
Dünyanın önde gelen merkez bankalarının mayıs takvimi yoğun olmasa da küresel ekonomi ve piyasaların yönü açısından rehber niteliği taşıyan Fed'in açıklayacağı kararların, yılın geri kalanı için para politikaları rotasını çizeceği belirtiliyor.
Türkiye'nin güneş paneli üretiminde Avrupa'da birinci, dünyada dördüncü olduğunu belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, hedeflerinin dünyada ilk üçe girmek olduğunu söyledi.
Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı, 4,5 milyon ton tahılın Ukrayna limanlarında beklediğini açıkladı.
Rus enerji şirketi Gazprom, bu yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre doğal gaz ihracatının yüzde 26,9, üretiminin ise yüzde 2,5 düştüğünü duyurdu.
İhracat yapan kurumların münhasıran ihracat faaliyetinden, sanayi sicil belgesini haiz kurumların da münhasıran üretim faaliyetinden elde ettikleri kazançları için kurumlar vergisi oranı 1 puan indirimli uygulanacak.
Doğal gazda mayıs ayından itibaren geçerli olacak mesken, sanayi aboneleri ve elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "TÜBİTAK KOBİ AR-GE Başlangıç Destek Programı'nda KOBİ'lerimize projeleri için 600 bin liraya kadar verdiğimiz desteği 1 milyon 200 bin liraya çıkarıyoruz" dedi.