Hasta köpeğini veteriner hekime götürmek için işe gitmeyen genç kadın tazminatsız olarak işinden kovuldu. Hayvan severleri yakından ilgilendiren karar Bölge Adliye Mahkemesi'nden geldi.
Güncel Haberler
Bakan Mustafa Varank "Küresel sermayenin en ürkek olduğu bir dönemde, 2021 yılında, ülkemize 14 milyar dolar doğrudan yatırım çektik. Ülkemizin dört bir yanında şehirlerimizin ekonomisini yükseltecek yatırımlar yapıyoruz” dedi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, hijyen ürünlerinin satışı üzerinden alınan yüzde 18 oranındaki KDV'nin düşürülmesini talep etti.
Ayçiçek yağında yaşanan sıkıntı, Ticaret Bakanı Mehmet Muş başkanlığında TRAKYABİRLİK ve KARADENİZBİRLİK yöneticilerinin katıldığı toplantıda ele alındı.
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge ile ilgili açıklamalarda bulundu. 3'üncü toplantının tarihini açıklayan Yalçın, emekli ikramiyelerinde 30 bin TL artış olacağını söyledi.
Türkiye, şubatta bir önceki yıla göre yüzde 200'e yaklaşan oranda artan sayıda yabancı turisti ağırladı.
Tüketici güven endeksi, Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 1,9 oranında arttı.
Türkiye'de telefon trafiğinin önemli ölçüde mobil şebekeler kaynaklı olma durumu 2021 yılında da devam etti. 2021’de bir önceki yıla göre yüzde 5’lik artışla ülkemizdeki toplam trafiğin 318 milyar dakika olduğu belirlendi
Rusya'da vatandaşlar, tasarruflarını koruyabilmek ve yurt dışına para transfer edebilmek için kripto paralara yoğun ilgi gösteriyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD taşra teşkilatında istihdam edilen personelin 2023 sonuna kadar kentlerdeki toplu ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanmalarına ilişkin karara imza attı.
İşsiz sayısı 2021 yılında bir önceki yıla göre 121 bin kişi azalarak 3 milyon 919 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 1,1 puanlık azalış ile yüzde 12 seviyesinde gerçekleşti.
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, uyguladıkları yüzde 48'lik et zammının gerekçesini açıkladı.
Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya'nın, dünyanın en büyük enerji kaynakları ihracatçısı olduğunu belirterek, 'Rus enerji kaynakları olmadan küresel doğal gaz ve petrol piyasaları çöker.' dedi.
Fuat Oktay, "Türkiye artık yeni teknolojilerin pazarı değil; bunları geliştiren, üreten ve tüm dünyaya ihraç eden bir ülke haline gelecek' hedefiyle başlattığımız milli teknoloji hamlemizi, her geçen gün daha da güçlendiriyoruz" dedi.
Mevlüt Tezel, konuta getirilmesi düşünülen yeni KDV modeli ile eskiden 150 metrekareyi aşan büyüklükte uygulanan yüzde 18 KDV oranının, 150 metrekareye kadar konutlarda yüzde 8'e düşeceğini, fırsatçıların bu indirimi beklediğini ifade etti.