Sağlık çalışanlarının özlük haklarının düzeltilmesine ilişkin yasa teklifinde sona gelindi. Düzenleme ile sağlıkçıların maaşlarında önemli bir artış sağlanacak. Müjdeyi 14 Mart Tıp Bayramı’nda Başkan Erdoğan duyuracak.
Güncel Haberler
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın tedarik zinciri aksamaları gibi mevcut riskleri şiddetlendirdiğini bildirdi.
Rusya-Ukrayna savaşıyla artan jeopolitik riskler bu hafta da varlık fiyatlamalarında baş rolü oynarken, konuya ilişkin gelişmeler önemini sürdürüyor.
Ticaret Bakanlığı, 41 muayene memuru, 309 gümrük muhafaza memuru ve 174 büro personeli olmak üzere toplam 524 sözleşmeli personel alımı yapacak.
Enerji Bakanı Fatih Dönmez, CNN TÜRK'te doğal gaz ve petrol fiyatlarında son durumu değerlendirdi.
Baykar Teknoloji Lideri (CTO) Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından MİUS - İnsansız Savaş Uçağı'na ait son görüntüyü paylaştı. Selçuk Bayraktar İnsansız Savaş Uçağı MİUS'un ürettim hattına girdiğini ve adının Bayraktar "KIZILELMA" olduğunu duyurdu.
Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, fiyatı artmayan tek ürünün fındık olduğunu söyledi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "TUSAŞ'ın burada kuracağı Ar-Ge merkeziyle Milli Muharip Uçak Projesi’nin tasarım ve yazılım çalışmalarını Antalya’da yürütecek" dedi.
Bakan Karaismailoğlu 'Yapılan görüşmelerin ardından Azak Denizi’ndeki limanlarda bekleyen gemiler kalkış izni aldı.Deniz ve hava şartlarına bağlı olarak bu gemilerin de pazar gününden itibaren varış limanlarına ulaşmalarını bekliyoruz' dedi
Wall Street'in dev bankaları Goldman Sachs ve JPMorgan Rusya faaliyetlerini durdurma kararı aldı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılı Ocak ayı Sanayi Üretim Endeksini açıkladı. Sanayi üretimi, ocakta aylık bazda yüzde yüzde 2.4 azaldı, yıllık bazda yüzde 7.6 artış gösterdi.
Sosyal medya platformları Instagram ve Facebook'un ana şirketi Meta, Ukrayna'daki savaşa destek veren Ruslar ve savaşa katılan Rus askerlerine karşı şiddet içerikli mesajlara izin vereceğini duyurdu..
THY yarın İstanbul Havalimanı'ndan planlanan 162, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan 18 seferini iptal etti.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ocak ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerini yayımladı. Ödemeler dengesi Ocak'ta 7,11 milyar dolar açık verdi. Böylelikle 2017 Aralık ayından bu yana en yüksek cari açık kaydedilmiş oldu.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ve profesyonelleri ile yaptığı mart ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi Mart döneminde yüzde 40,47 oldu. Ankette yıl sonu dolar/TL beklentisi 16,68 TL oldu.