Balıkesir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından zincir marketlerde fahiş fiyat ve etiket denetimleri başlatıldı.
Güncel Haberler
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,85 artışla 1.913,31 puandan başladı.
Bakan Fatih Dönmez: "2021'de 2,5 milyon tonu ihraç olmak üzere, 2,6 milyon tonluk bor ürünleri satışı yaptık. Buradan 1 milyar doların üzerinde satış rakamı elde ederek rekor kırdık." dedi
Gelir Vergisi oranları belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı daha önce vergi, harç ve cezalarda geçerli olacak değerleme oranlarını duyururken, gelir vergisi oranlarına dair tebliğ de Resmi Gazete'de yayımlandı.
Noel tatilinde, Omicron mutasyonu nedeniyle 4 bin 500’den fazla uluslararası uçuş iptal edildi.
Türk-İş Genel Başkan Ergün Atalay, "Döviz kuru yükselirken art arda üç-beş fiyat etiketi değiştirenler, kurun düşüşünü görmezden geliyor. İşçi, memur, emekli, dar gelirli fiyatların aynı hızda düşmesini bekliyor." dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, salgın sonrasında dünya ekonomisinde yaşanan daralmaya rağmen haberleşme sektöründeki ivmenin hız kesmediğine dikkati çekti ve üçüncü çeyrekte sektörün yüzde 19 büyüdüğünü açıkladı.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün onayıyla avukatların UYAP Avukat Portal Bilgi Sistemi üzerinden yapacakları sorgulamaların ücretsiz olmasına ilişkin uygulama 1 Ocak 2023’e kadar uzatıldı.
Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK)’in 2021 yılı son aylık durum değerlendirme toplantısına katıldı.
Beyaz peynir, tavuk ve kırmızı et gibi ürünlerde maliyet artışı olmamasına rağmen yüzde 20 üzerinde zam yapıldığı tespit edildi. Fahiş fiyat uygulayanlara 143 bin TL'ye kadar idari para cezası kesilecek.
Merkezi Londra'da bulunan Ekonomi ve İş Araştırmaları Merkezi'nin (CEBR) raporuna göre, dünya ekonomisi GSYH'si ilk kez 2022'de 100 trilyon doları aşacak. Dünyadaki çoğu, ülkenin aksine Türkiye ekonomisi, 2020'de yüzde 1,8 büyüdü ve 2021'de yüzde 9 ile daha hızlı büyüyecek.
ASELSAN-ROKETSAN iş birliğinde yerli ve milli olarak geliştirilen HİSAR O+ Hava Savunma Füze Sistemi göreve hazır hale getirildi. HİSAR O+ sistemi, dağıtık ve esnek mimari yeteneğiyle nokta ve bölge hava savunma görevleri üstlenecek.
THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, George Clooney iddialarına ilişkin açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "39 belediyemize sesleniyorum. Hayvan barınaklarını ihmal etmeyiniz" çağrısında bulundu. Bununla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni ekonomi programımızla Türkiye'yi en büyük 10 ekonomi arasına sokma hedefine hızla ilerliyoruz. Faiz zengini daha zengin yapar, biz bu çarkı bozup milleti hedefine ulaştıracağız" açıklamasını yaptı.
Reklam Kurulunca indirimli satışlara ilişkin 142 dosya kapsamında ilgililere 2 milyon lirayı aşkın idari para cezası kesildi.