Bireysel kredi kartı ve kredi borcundan dolayı yasal takibe intikal edenlerin sayısı yılın ilk iki ayında artış gösterdi
Güncel Haberler
Gelir İdaresi Başkanlığınca (GİB) elektronik defter ve belge uygulamasında dağınık yapıdaki 19 ayrı tebliğin tek metinde toplanması sağlanacak. Pek çok alandaki faturaların zorunlu olarak 1 Ocak 2020'den itibaren e-fatura şeklinde düzenlenmesi planlanıyor.
"Büyük Göç" sürecini tamamlayarak tüm yolcu operasyonlarını İstanbul Havalimanı merkezli gerçekleştirmeye başlayan THY, Fas'ın turistik şehri Marakeş'i uçuş ağına ilave etti.
Uluslararası Para Fonu (IMF) -Dünya Bankası ve G20 toplantıları için ABD'ye giden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ile görüştü. Görüşme ile ilgili açıklama yapan Bakan Albayrak, Trump'ın "S-400 ihtiyacı konusunda makul bakış açısı gösterdiğini" söyledi.
Peygamberler şehri olarak anılan, inanç ve kültür turizminde önemli yere sahip Şanlıurfa’da, ‘Göbeklitepe Yılı’nın da etkisiyle ilkbaharda ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.
Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre yabancı kartlarla yılın ilk çeyreğinde yurt içinde 11 milyar TL ödeme yapıldı.
Perakende satış hacmi, şubatta bir önceki aya göre yüzde 0,8 yükseldi.
Tarımsal faaliyette bulunanların prim borçlarının sattıkları tarımsal ürün bedellerinden tahsisinden 2024 yılına kadar kesinti yapılmayacak.
Turizmde hızlı bir ivme kazanarak geçen sene 46 milyon turist ağırlayan Türkiye, sağlık, kongre, golf, fuar gibi alternatif turizm alanlarındaki rekabet gücünü de kullanarak bu sene 50 milyon turist bekliyor.
Türkiye'nin erkenci kiraz üretim bölgelerinden Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde bahçelerden hasat edilen sezonun ilk ürünleri, İstanbul'da özel marketlerde tanesi yaklaşık 1 liradan satılıyor.
Sebze ve meyvede olası fiyat artışlarının önüne geçmek, piyasadaki arz talep dengesini 12 aya yaymak ve tarımda verimli üretimi arttırmak için çok önemli bir adım atılıyor. Önümüzdeki aylarda kamunun öncülüğünde Sera A.Ş kurulacak. İlk etapta 20 bin dönüm üzerine teknolojik seralar inşa edilecek. Teknolojik seraların kurulum alanlarına bakıldığında ise; jeotermal bakımdan zengin kaynaklara sahip 9 il ön plana çıkıyor
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığınca, veri analizi, geliştirme ve raporlama, yazılım geliştirme alanlarında 7 bilişim uzmanı alınacak.
TÜİK ocak ayı dönemi işsizlik rakamı belli oldu. TÜİK'in açıkladığı iş gücü istatistiklerine göre işsizlik yüzde 14,7 oldu. Geçen yılın aynı döneminde 3,9 puanlık artış gerçekleşti. Genç işsizlik ise 6,8 puan artışla yüzde 26,7 oldu
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), elektrik, sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) ve madeni yağ alanlarında faaliyet gösterecek 26 şirkete lisans verildi.
Almanya’nın iki büyük bankası Deutsche Bank ve Commerzbank’ın birleşme planına ilişkin yapılan bir ankete göre Deutsche Bank çalışanları birleşmeyi istemiyor.