Beklentilerin altında gelen enflasyon sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Şubat ayı enflasyon rakamı alınan tedbirlerin etkisini gösteriyor. Enflasyon gerilemeye devam edecek." dedi. Bakan Albayrak, tanzim satışların gıda fiyatlarının baskılanmasındaki önemine de dikkat çekti
Güncel Haberler
TÜİK, şubat ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon, şubat ayında yüzde 0,16 artarken, yıllık bazda yüzde 19,67 oldu.
TŞOF Başkanı Apaydın, "2017 yılından itibaren tüm plakalarda darphane mührü kullanılmaya başlandı. Buna rağmen hala merdiven altında kaçak plaka basan ve dağıtan yerler var. Bu plakalar terör, gasp gibi suç olaylarında kullanılabiliyor." dedi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Bakanlık olarak Cumhurbaşkanımızın talimatı çerçevesinde artık belediyelerde 7 gün 24 saat usulüne geçeceğiz. Belediyelerimiz personel bulunduracak ve gece gündüz bu personel vatandaşımıza hizmet edecek." dedi
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Bağlıkaya, "Turizm sektörünün birkaç sene üst üste rekor yıllar yaşayarak büyüyeceğini düşünüyorum." dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ekipleri geçen yıl 7,5 milyonu aşkın taşıtı denetledi. Taşımacılık sektörünü kapsayan denetimler sonucu 56 bin 30 ceza tutanağı düzenlenerek 47 milyon 764 bin lira idari para cezası kesildi.
İhracat bedellerinin yurda getirilmesine ilişkin düzenlemenin süresi 6 ay daha uzatıldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Akıllı dijital teknolojileri geliştiren KOBİ'lere, uygulama ve ticarileştirme desteği vereceğiz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan; hayvancılık, kümes hayvancılığı ve seracılık yapanların tarımsal sulama abonesi olarak yüzde 12 indirimli elektrik kullanabileceğini söyledi.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Perakende yasasıyla ilgili çalışmalara devam ediyoruz. Yeni yasa taslağımızda yöresel ürün kullandırma ve belli rafları bunlara ayırmak için zorunluluk getiriyoruz" dedi.
Özel sektörde yapım işlerini yüklenecek müteahhitler için belirli ekonomik, mali, mesleki ve teknik yeterliklere sahip olması koşulu getirildi.
İstanbul'da fiyatı en fazla artan ürün yüzde 30,98 ile kıvırcık salata oldu. Bir ayda fiyatı en çok artan ilk 5 ürünün 3'ünü tarım ürünleri oluşturdu.
Petkim, 2018'de 872 milyon lira net kâr elde etti. Yılın genelinde tam kapasiteye yakın çalışan şirket, 1,8 milyon tonluk satış miktarına ulaştı.
Forbes Türkiye 'En zengin 100 Türk'ü sıraladığı 'Forbes 100' listesini açıkladı.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Uçağınız, roketleriniz olabilir ama buzdolabı boşsa bunların hepsi boştur