Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı.
Güncel Haberler
TÜİK, haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Açıklanan enflasyon rakamıyla birlikte milyonlarca memur, sözleşmeli personel ve emeklinin alacağı zam oranları da belli oldu.
Tekirdağ'dan işten çıkarılan işçinin arabulucuya yaptığı başvuru sonrasında örnek bir davranış ortaya çıktı. Kıdem ve ihbar tazminatı olarak 8 bin lira talep eden işçiye, işveren rakamın yanlış hesaplandığını belirterek 11 bin TL ödedi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez "Tunceli sarımsağını doğadan kontrolsüzce söken veya satışa yönelik toplayanlara Çevre Kanununun 20. maddesinin K bendine göre 48 bin 600 lira para cezası uygulanacaktır" dedi.
İmar Barışı’na başvurular 1.8 milyonu buldu. İstanbul’da 330 bin, İzmir’de 172 bin başvuru var. Ankara’nın ilgi göstermediği barış, Konya, Bursa ve Kocaeli’nden büyük ilgi görüyor.
Seçim sonrasında yatırımcılarla bir araya gelen ekonomi yetkilileri, önemli mesajlar verdi. Yatırımcıların hukuk karşısında güvencesini sağlamak için özel bir yasa hazırlandığına dikkat çekildi.
Resmi Gazete'de yürürlüğe giren yapılandırma çerçevesinde SGK'nın da alacaklarının yapılandırma kapsamına dahil edildiğini açıklayan SGK İl Müdürü Erkin Avcı'dan uyarı geldi.
Yaşı doldurduğu halde prim eksiği olan ve çalışamayan 100 bin kişiye emekli olmanın yolu açılıyor.
Bugün Temmuz zammı açıklanıyor. Tahminlere göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 7.27, memur emeklilerine yüzde 6.77 zam yapılacak. Buna göre en düşük maaş esnafta bin 507, SSK’lılarda bin 683 lira olacak.
Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) 25. Genel Kurulu'nda 398 delegenin 149'unun oyunu alan İsmail Gülle TİM'in yeni başkanı seçildi.
Tekirdağ'dan işten çıkarılan işçinin arabulucuya yaptığı başvuru sonrasında örnek bir davranış ortaya çıktı. Kıdem ve ihbar tazminatı olarak 8 bin lira talep eden işçiye, işveren rakamın yanlış hesaplandığını belirterek 11 bin TL ödedi
İTO verilerine göre, geçen ay İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan harcama kalemi yüzde 81,43 ile soğan oldu. Bu dönemde fiyatı en fazla azalan ürün ise yüzde 29,38 ile kiraz olarak belirlendi
2018 yılı mayıs ayında trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre yüzde 3,1 arttı.
Zeytinyağı ihracatının başladığı 1 Kasım 2017 ile 1 Mayıs 2018 arasında Japonya'ya yapılan zeytinyağı ihracatı yaklaşık yüzde 520 artarak 8,5 milyon dolara ulaştı
Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, e-Devlet'ten sonra resmi işlemlerde vatandaşın hayatını kolaylaştıracak yeni bir uygulamayla ilgili açıklamalarda bulundu