İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İBB’nin ücret tarifelerinin çok büyük bir kısmına 2018 yılında zam yapmama kararı aldı. Ayrıca, kültürel etkinlikler ile tiyatroların şehitlerin 1. Derece yakınları ile gazilere ücretsiz olması kararı da alındı.
Güncel Haberler
Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren 6769 Sayılı yeni fikri mülkiyet kanunu taklide geçit vermiyor. Muratbey markasının burgu peynirinin taklitleri mahkeme kararıyla marketlerden toplanarak imha ediliyor.
Edirne'nin Keşan ilçesinde işadamı Volkan Kuru, 18 dönümlük arazisine 4 bin 400 panelli güneş enerjisi santrali kurdu. Kuru, birçok engeli aştıklarını belirterek, "Bu işe başlarken, 'Bu iş hayal' dediler. İzin sürelerinin uzun olduğunu ve bürokratik engeller bulunduğunu söylediler. Biz de bir hayal kurduk, bu hayalin peşinde koştuk. Bu hayalimiz gerçek oldu." dedi.
Önümüzdeki yıl 3 ve daha az çalışanı olan işletmelerimizin sağladıkları her ek istihdam için ödedikleri primlerin her bir ayını yani yılın yarısını devlet ödeyecek.
İngiltere'de finans sektörünü düzenleyen ve denetleyen Finansal Hizmetler İdaresi'nin (FSA) Genel Müdürü Andrew Bailey, Bitcoin'e yatırım yapanlara 'tüm paralarını kaybetmeye hazır olma' uyarısı yaptı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos, Eylül ve Ekim aylarını kapsayan Eylül dönemi işsizlik rakamlarını açıkladı. TÜİK açıklamasına göre işsizlik Eylül döneminde yüzde 10,6 oldu. Ağustos dönemi işsizlik oranı ise yüzde 10,6 olarak açıklanmıştı.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, 30 adet basın yayın şirketinden devredilen varlıkları satışı çıkardı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün istihdam şurasında konuştu. Erdoğan yaptığı açıklamada yeşil pasaportta yeni düzenlemeye gidileceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstihdam Şurası'nda konuşuyor. Erdoğan, "İşadamlarımıza sesleniyorum. Her müessesemiz artı olarak ikişer kişi istihdam edecek olursa yüzde 11,1'lik büyümeyi biz yükseltmeye devam ederiz" dedi. İstihdam sağlayacak işverenlere yönelik prim ve vergi desteği vereceklerini açıklayan Erdoğan, esnafın bir aylık prim ve vergilerinden birini devletin ödeyeceğini söyledi.
Merkez Bankası, piyasaya borç verdiği faizi yarım puan artırdı. Fakat artış piyasaların beklentisinden az olunca dolar 30 saniye içinde fırladı.
Suudi Arabistan Kralı özel sektörü desteklemek için kesenin ağzını açtı. Kral Salman'ın emri ile özel sektörü desteklemek için bütçeden 19.2 milyar dolar ayrıldı.
Türkiye, Filistin'in sosyal ve ekonomik kalkınmasına yardımcı olunması için yaklaşık 10 milyon dolar hibe sağlayacak. 10 milyon dolar hibe kararı Resmi Gazete'de yayınlarak yürürlüğe girdi.
Yeni teşvik sistemiyle en az 100 bin yeni istihdam sağlanacak.
Sanayi ciro endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31,7 arttı.
Çalışanın maaşını düşük gösterip SGK’ya yanlış beyanda bulunan patron şimdi yandı. Yeni düzenlemeye göre; eksik beyanla kendine çıkar sağlayan işveren ile işbirlikçilerine 5 yıla kadar hapis cezası verilecek...