`Hedef 2017`de yüzde 4,4 büyümeyi yakalamak`

Maliye Bakanı Naci Ağbal "Hedefimiz 2017 yılında yüzde 4,4 büyümeyi yakalamak" dedi.

`Hedef 2017`de yüzde 4,4 büyümeyi yakalamak`

Maliye Bakanı Naci Ağbal TRT'de açıklamalarda bulunuyor. "Hedefimiz 2017 yılında yüzde 4,4 büyümeyi yakalamak" diyen Ağbal şöyle devam etti:

"2017 yılında özel sektör yatırımına, özel sektör büyümesi ve ihracatına dayalı bir büyüme hedefi belirledik.

Ilımlı bir iç tüketim büyümesi öngörüyoruz. Hedefimiz 2017 yılında yüzde 4,4 büyümeyi yakalamak.

Özel sektör yatırımlarında 1-2 yıldır bekleme var, sağlayacağımız iyileşme sayesinde bu yatırımlar önemli bir ivme kazanacak. 2017 yılı için global tahminlerde olumlu bir beklenti var, ticari ortaklarımızdaki iyileşme Türkiye'ye olumlu yansıyacak. Global ekonomik gelişmeler, döviz kurları, faizler bütün ekonomileri etkilediği gibi Türkiye'yi de etkiliyor.

Bankacılık sektörü ve kamu maliyesi gelebilecek muhtemel şokları absorve edebilecek güce sahip. İşletmelerimiz yurt dışında kaynak bulmakta zorlanmıyor. Kurlarda meydana gelebilecek değişim tabii ki şirket bilançolarını etkileyecektir, ancak bizim şirketlerimiz bunu absorve edebilecek tedbirleri aldılar. Kamu borcunun milli gelire oranını artırmayan nadir ülkelerden biriyiz.

Maliye politikası da ekonomi politikası da dinamik olmak zorunda, ülkeler değişen koşullara göre değiştirmek zorundalar, biz diyoruz ki kamu maliyesi büyümeye destek olacak.

Devlet olarak kamu maliyesi üzerinden büyüme iddiamız yok, kamu harcamalarının kompozisyonunu değiştiriyoruz, ihracatçıya yeni enstrümanlarla destek oluyoruz, özel sektöre kaldıraç etkisi olacak altyapı yatırımlarını yapıyoruz"