Hükümetten Moody's'e tokat gibi cevap!

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklamalarda bulundu

Hükümetten Moody's'e tokat gibi cevap!

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı. Toplantı 3 buçuk saat sürdü. Toplantı sonrası Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, "Türkiye, mülteci meselesi, vize serbestisi ve geri kabul anlaşmasını yakından takip etmekte, bu konuların birbirinden ayrılmaz nitelikte olduğunu kabul etmektedir. Türkiye- AB ilişkisinde birini ele alıp diğerlerini geri plana atılmasını kabul etmemektedir. Türkiye yeni fasıllar açılmasında hiçbir tereddütü yoktur. Türkiye'nin hiçbir şekilde geri çekileceği durum yoktur" şeklinde konuştu.

MOODY'S KARARI

Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesiyle ilgili açıklamalar da yapan Kurtulmuş, kararı "tamamen siyasi içerikli bir değerlendirme" olarak niteledi.

Kurtulmuş; "21 Eylül günü yapmış olunan analizde yapmış oldukları perspektif nasıl oldu da iki günde tersine evrilmiştir. 15 Temmuz’dan sonra bir hafta içerisinde göstergelerde olumsuzluklar ortaya çıktı. Bunun en yüksek noktası da 18 Temmuz günüdür. Darbe sonrasında Türkiye ekonomisi için ciddi sorunlar mevcuttu. Ama Türkiye ekonomisinin iyi yönetilmesi, halkımızın sadece tankların önüne geçmek değil ekonomiye olan güvenini göstermek açısından döviz bozdurup onu TL’ye çevirmesiyle ortaya çıkan tablo darbecilerin yapmaya çalıştığı ekonomide olumsuz imajın ortaya çıkmamasına neden oldu." dedi.

Kurtulmuş, "Moody's'in not indirimi hayatın sonu değil, karar siyasi mütaaladır, önümüze bakıyoruz. Değerlendirmenin Erdoğan'ın ABD ziyareti sonrası gelmesi manidar." açıklamasında bulundu

Darbe girişimi sonrası ekonomide tehlike olduğuna ama değiştiğine dikkat çeken Kurtulmuş, ileri bakarak 15 Temmuz'un etkilerini sileceklerini, Türkiye ekonomisinin kararlılıkla yoluna devam ettiğini söyledi.

"ÇOK SAYIDA REFORM NİTELİĞİNDE ADIM ATILACAK"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: "Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısı, çok teferruatlı olarak Adalet Bakanımız tarafından Bakanlar Kurulu'na sunuldu. İlgili bakan arkadaşlarımız bu hafta içerisinde kendilerini ilgilendiren perspektifle bu teklifle ilgili görüşlerini hazırlayacaklar. Önümüzdeki hafta da bu konu Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılacak. Çok sayıda reform niteliğindeki adım, bu yasa tasarısıyla birlikte de atılacak."