Hüsnü Özyeğin gözünü Asya Emeklilik'e dikti

Mart ayında Ergo Emeklilik’i alarak müşteri sayısını 39 bine çıkaran Fiba Emeklilik gözünü Bank Asya’nın satışa çıkarılan iştiraki Asya Emeklilik’e dikti

Hüsnü Özyeğin gözünü Asya Emeklilik'e dikti

Efsanevi bankacı Hüsnü Özyeğin bireysel emeklilik alanında son sürat büyüyor. Bu alanda pazar payı binde 1’ken Alman Ergo grubundan Ergo Emeklilik ve Hayat’ı satın alarak payını binde 5’e, müşteri sayısını da 38 bine çıkaran Özyeğin’in şirketi Fiba Emeklilik, şimdi de Asya Emeklilik’e talip oldu. FETÖ soruşturmaları nedeniyle yönetimi devralınan Bank Asya’nın iştiraki olan Asya Emeklilik’e aynı zamanda Tarım Kredi Kooperatifleri de talip. 2002’de kurduğu Fiba Sigorta’yı 2010’da 485 milyon TL’ye Japonlara satan Özyeğin, 2013 yılında Fibahayat’ı kurarak sigorta sektörüne geri dönmüştü. Fiba Emeklilik, Ergo Emeklilik’i ise 25 milyon liraya satın aldı. Fiba Emeklilik eğer Bank Asya’yı bünyesine katarsa müşteri sayısı 182 bine ulaşacak.

7 SIRA BİRDEN ATLAYACAK

Fon büyüklüğü de devlet katkısı ile birlikte 767 milyon liraya çıkacak. Böylece 18 emeklilik şirketi arasından Fiba Emeklilik portföy büyüklüğü açısından 4 sıra ve müşteri sayısı açısından ise 7 sıra birden yükselecek. Böylece şu anda katılımcı sayısı açısından bulunduğu 17’ncilikten 10’unculuğa tırmanacak. Portföy büyüklüğü açısından ise bulunduğu 16’ncılıktan 12’nciliğe çıkacak. Kâr marjlarının daraldığı ve ölçek ekonomisinin öne çıktığı sektörde böylece Fiba Emekililik bu alanı domine eden 4 büyük şirket ile yarışma olanağı bulabilecek. Otomatik katılımın başlaması ile yaklaşık 13 milyon çalışanın sisteme girecek olması nedeniyle sektörde kartlar yeniden karılırken bu alanda söz sahibi olmak isteyen şirketler hızla otomatik katılımın ana ayağı olan şirketlerle yoğun görüşmeler yapıp kendileriyle çalışmaya ikna etmeye çalışıyor.

Kaynak:Rahim Ak - Habertürk