İGDAŞ’ın kalitesi 7’nci kez tescillendi

2011 yılında KALDER’in Ulusal Kalite Büyük Ödülü’nü kazanan İGDAŞ’tan bir ilk daha…

İGDAŞ’ın kalitesi 7’nci kez tescillendi

‘Risk Tabanlı Varlık Yönetimi Sistemi’ni kuran İGDAŞ şimdi de ISO 55001 Varlık Yönetimi Standardı belgesini aldı. PAS 55 diye adlandırılan belge, İGDAŞ’ın sunduğu hizmetlerin kalitesini ve standartlarını belgeleyen 7’nci sertifika oldu. İGDAŞ, Türkiye’de bu belgeyi alan ilk kurum.

İstanbul’un havasını temizlemek amacıyla kurulan ve kısa sürede hedefine ulaşan İGDAŞ, sunduğu hizmetlerin kalitesini ve standartlarını belgeleyen sertifikalarına bir yenisini ekledi. İGDAŞ kurduğu ‘Risk Tabanlı Varlık Yönetimi Sistemi’yle ISO 55001 Varlık Yönetimi Standardı belgesini aldı. PAS 55 adıyla da bilinen belge, İGDAŞ’ın sunduğu hizmetlerin kalitesini ve standartlarını tescilleyen 7’nci ISO sertifikası oldu.

Yeni ISO belgesi, ‘İGDAŞ’ın mükemmelliğe yolculuğu’ temasıyla gerçekleştirilen törenle Hollanda merkezli, yönetim sistemleri belgelendirme şirketi KiwaMeyer’in Yönetim Kurulu Başkanı AdrianBesemer tarafından İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan’a teslim edildi. Törene İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, EPDK Doğalgaz Piyasası Daire Başkanı İsmail Karahan, GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan ve doğalgaz dağıtımı sektörünün önemli isimleri katıldı.

Baraçlı: Bu belge Türkiye’de ilk
Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, İGDAŞ'ın hizmet anlayışı ile farklılaştığını söyledi. “Bugüne kadar sektörüne öncülük ederek hizmet kalitesini belgeleyen sertifikaları tek tek alan İGDAŞ, bazı konularda sadece sektör değil Türkiye için de ilk olan çalışmalara imza attı. Bu sertifikaları almak kadar yaşatmak da önemli” diyen Dr. Baraçlı sözlerini şöyle sürdürdü:

“İstanbul, nüfusuyla 130 ülkeden büyük bir şehir. İGDAŞ, 130 ülkeden büyük bir şehre hizmet eden bir gaz dağıtım şirketi. Türkiye’deki toplam evsel gaz tüketiminin yüzde 50’sini İGDAŞ karşılıyor. Bunu gerçekleştirirken varlıkları yönetebilmek de çok önemli. Çünkü varlıkları yönetmenin ötesinde bunları sertifikalandırmak ve süreçleri takip ederek hizmet kalitesini yükseltmek gerekiyor. İGDAŞ, bunu başarıyor. Kamu kurumlarına öncülük edebilecek bir anlayışı İGDAŞ ortaya koymuştur. Bu belge Türkiye'de bir ilk, bu başarıdan dolayı da teşekkür ediyoruz."
İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan da törende yaptığı konuşmada, İGDAŞ’ın kurduğu Entegre Yönetim Sistemi sayesinde 2011’de Kalder Ulusal Kalite Büyük Ödülü’nü aldığını hatırlattı. Bilal Aslan, “Mükemmeliğe yolculuk programını başarıyla uyguluyoruz. Aldığımız ödüller, ISO sertifikalarıyla belgelenen standartlarımız bunun en güzel ispatı. ISO 55001, İGDAŞ’ın mükemmelliğe yolculuk programında sağlam bir adım oldu” dedi. Aslan şöyle konuştu:
“Bu tablo, sağlam adımlarla yürüdüğümüz ‘mükemmellik’ yolunda 29 yılda geldiğimiz noktadır. Bu yol uzundur ve bırakın durmayı, yavaşlayanı bile affetmez. İGDAŞ olarak İstanbullular’a yüksek kalite standartlarında hizmet sunuyor ve bağımsız araştırma şirketlerince düzenli olarak ölçtürdüğümüz, yüzde 96’yı bulan müşteri memnuniyetimizi artırmak için kararlılıkla çalışıyoruz. Bugüne kadar kalite yönetimi sisteminden müşteri memnuniyetine kadar geniş bir yelpazede 6 farklı ISO sertifikası aldık. Bugün bunlara bir yenisini ekliyoruz. İGDAŞ, tüm kritik varlıklarını ve risklerini her zaman etkin bir şekilde yönetti. Çalışmalarımızın standartlarını oluşturarak kurumsal yapımızın bir parçası haline getirmek için ‘Risk Tabanlı Varlık Yönetimi Sistemi’ni kurduk. 2014 yılının Aralık ayında dış denetimlerden başarıyla geçerek ISO 55001 Varlık Yönetimi Standardı sertifikasını almaya hak kazandık. Bunda emeği olan İGDAŞ çalışanlarına tek tek teşekkür ediyorum.”