İhracat azalıyor, ithalat artıyor

TÜRKİYE İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) dış ticaret istatistiklerine göre Antalya,Isparta ve Burdur'da ithalat ihracat farkı kapanıyor.

İhracat azalıyor, ithalat artıyor

TÜİK verilerine göre Antalya, Isparta ve Burdur’un oluşturduğu Batı Akdeniz’in 2015 yılı Mart ayı Dış Ticaret istatistiklerine göre üç ilde de ihracat düştü, ithalat yükseldi. TÜİK ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan dış ticaret verilerine göre Türkiye’de 2015 yılı Mart ayında ihracat yüzde 14,4 azalarak 12 milyar 570 milyon dolar olarak gerçekleşti. İthalatta da yüzde 6,1 azalma yaşandı ve 18 milyar 723 milyon dolar olarak gerçekleşti.

BÖLGEDE İTHALAT İHRACAT FARKI KAPANIYOR

Dış ticarette ihracat gelirleri ithalatının üstünde olan Antalya’da ise mart ayı rakamlarına bakıldığında çok yüksek olan dış ticaret fazlası rakamlarının gerilediği görüldü.

Antalya’da mart ayında ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,9 oranında düşerek 83,9 milyon dolara geriledi. İthalat ise yüzde 2,2 artarak 78,2 milyon dolara yükseldi.

Isparta’da ihracat yüzde 9,9 oranında düşüşle 8,5 milyon dolar olurken, ithalat yüzde 1,5 artışla 4,9 milyon dolara yükseldi. Burdur’da ise ihracat yüzde 14,4 oranında düşüşle 15,4 milyon dolar olurken, ithalat ise yüzde 38,5 artışla 3,2 milyon dolara çıktı.