İlk kez çocukları için birşey yapacak

Turkcell’deki 8 yılını dolduran Süreyya Ciliv, “Ailemi ihmal ettim, çocuklarımın mezuniyetini göremedim. İlk kez oğlumun yüzme yarışını izlemeye gideceğim” dedi.

İlk kez çocukları için birşey yapacak

Vatan'dan Necla Dalan'ın haberine göre TURKCELL Genel Müdürlüğü görevinden geçen hafta ayrılan Süreyya Ciliv, dün Bilişim Muhabirleri Derneği (BMD) üyeleriyle biraraya geldi. Ciliv ile planlarını konuştuk. Yoğun iş hayatı yüzünden çocuklarını ihmal ettiğini anlatan Ciliv, ilk kez oğlunun yüzme yarışlarını izlemek için ABD’ye gideceğini söyledi.

Teknoloji sayesinde çocuklarıyla her dakika görüştüğünü kaydeden Ciliv, “Allah’a şükür iki çocuğum da pırlanta gibi yetişti... Oğlum da kızım da iyi yolda... Ailemden hep uzaktaydım ama Turkcell hayatımın en mutlu 8 yılı oldu. Gece gündüz çalıştım, ülkenin gurur duyacağı işler yaptım, binlerce mesaj aldım. Çok mutluyum” diye konuştu.

Ciliv, iş hayatının hiçbir döneminde birinci hedefinin para olmadığını, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğini vurguladı. Süreyya Ciliv, sözlerine şöyle devam etti:

Önceliğim para değil

“Millete hizmetin çok yolu var ve ben bildiğim yolda devam edeceğim. Önümüzdeki aylarda bu konuyu daha çok konuşuruz fakat bugünkü cevabım şu; sadece Türkiye’de değil, dünyada teknoloji devrimi yüzünden muazzam fırsatlar var. Bilgisayarlar her yerde, her yerden internete erişim ve sonsuz bulut kapasitesi bir araya gelince muazzam bir yeni dünya oluştu. İş dünyası bunun bugün yüzde 10’unu bile kullanmıyor ve muazzam fırsatlar var. Ben de bilgiyle, ilimle, fenle, teknolojiyle, girişimle, inovasyonla başta Türk insanı olmak üzere insanlığa nasıl faydalı işler yapabilirim diye bakacağım.”

Bütün birikimini ve tecrübesini Türkiye’ye ve insanlığa nasıl faydalı işler yapmak için kullanmak istediğini ifade eden Ciliv, önceliğinin para olmadğını vurguladı. Ciliv, “Hayatımın hiçbir döneminde birinci hedefim para olmadı, bundan sonra da aynı yolda da devam edeceğim. Benim kişisel elsefem bildiğim işlere yönelmek, bilmediğim işlerden uzakta durmak. Ne yapacağımı önümüzdeki aylarda daha rahat konuşuruz.”

Bu fakir ülkesi için çok çalıştı

SÜREYYA Ciliv, liseyi bitirdiğinde Türkiye’de bilgisayar mühendisliği bölümü olmadığı için yurtdışına burslu gittiğini anlattı. Ciliv, “Ben Ankara’da orta halli bir ailenin çocuğuydum. Öğrencilik yıllarımda bütün paramın 25 cent olduğu günler oldu. Çok çalışıp bugünlere geldim. Bu fakir; vatanını, milletini severek gece gündüz çok çalıştı ama çok takdir de aldı. Çok mutluyum” diye konuştu.

Gözüm arkada kalmayacak

SÜREYYA Ciliv, Turkcell’deki takım çalışmasıyla bugün Türkiye’nin dört bir yanında insanların bilgiye ulaşabiliyor olmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi. Ciliv, “Sokağa çıksam ve araba çarpsa gözüm arkada kalmaz” şeklinde ilginç bir yorum yaptı.

Başarımızın sırrı geleceği okumaktı

TURKCELL’DEKİ başarının sırrını geleceği görmek olarak nitelendiren Süreyya Ciliv, sözlerine şöyle devam etti: “Geleceği iyi okumak, ona göre pozisyon almak Turkcell’deki başarımızın en önemli sebebi. Turkcell’deki en büyük başarımız hep 5 sene sonrasını görmek için emek sarf etmek ve ona yönelik çalışmak oldu. 8 yılı başarılı bir dönem olarak görüyorum. Bir dönemi çok başarılı bir şekilde kapattığımızı düşünüyorum.”