İSO İran'da 10 milyar dolarlık OSB kuracak

İSO, yabancı yatırımcıların hücum ettiği İran'da organize sanayi bölgesi kurmak için harekete geçti

İSO İran'da 10 milyar dolarlık OSB kuracak

İSO (İstanbul Sanayi Odası), İran Sanayi, Maden ve Ticaret Odası ile 10 milyar dolarlık yatırım büyüklüğüne sahip bir OSB için anlaşma imzaladı.
Batı ülkelerinin uzun süredir İran'a uygulanan ambargoyu kaldırmasının ardınan İran ve Türkiye arasında ekonomik temaslar en yüksek düzeyde hareketlenmiş ve Türkiye ile İran arasında çok sayıda proje ve yatırım için düğmeye basılmıştı.

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Odası Başkanı Muhsin Celalpur, sanayi bölgesi için ilk etapta 10 milyar dolarlık bir yatırım yapılacağını söylerken, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, ;ran'da kurulacak olan OSB için deneyimli isimlerden oluşan bir çalışma komisyonu içine hazırlıklara başlandığını duyurdu.

İran Ticaret Sanayi Maden Odası Başkan Yardımcısı Ali Yezdani ise, "Bugüne kadar sanayi bölgelerinde yabancı yatırımcılar olmuştu. Fakat ilke kez bir yabancı yatırımcı İran'da OSB kurack" dedi.

İran'a İSO tarafından kurulacak olan OSB'nin işgücünün yüzde 85'inin İran'dan yüzde 15'inin ise Türkiye'den karşılanacağı açıklandı.