İşte güncellenen Gümrük Birliği anlaşmasının ayrıntıları!

Gümrük Birliği'nin teknolojinin moda terimi ile yeni sürümü için mutabakat zaptına imzalar atıldı. Zeybekci, ‘daha adil bir sürecin’ başlayacağının altını çizerken Türkiye’nin nihai hedeflerinden biri, bu sürecin sonunda TTIP anlaşmasında kendine yer bulmak

İşte güncellenen Gümrük Birliği anlaşmasının ayrıntıları!

Habertürk gazetesinden Tavuz Barlas'ın haberine göre, Gümrük Birliği Anlaşması’nın imzalanmasının 20. yılında ‘güncelleme’ ya da teknolojideki terimi ile bir üst sürüme geçmek için dün mutabakat zaptına imzalar atıldı. Bu sırada Gümrük Birliği’nin 20. yılında yeni ve geliştirilmiş hali yani ‘2.0 sürümü’ devreye giriyor diye düşünüyorum. Nitekim Dün Brüksel’de AB Komisyonu Merkez Binası’nda, komisyonun ticaretten sorumlu üyesi Cecilia Malmström ile ortak basın toplantısı düzenleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de yeni dönemi ‘Daha adil ve daha verimli olacak” diye tanımlıyor.

Zeybekci dönüm noktası niteliği taşıyan yepyeni bir süreci başlatmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirterek “Dünyada hız kazanan bölgesel entegrasyonlar ve Türkiye’nin ihtiyaçları, Gümrük Birliği’nin günümüz koşullarına uyarlanmasını zorunlu kılıyor” diyor.

DAHA ADİL BİR YAPI İÇİN İLK ADIM

AB ile Gümrük Birliği’ni daha adil ve verimli bir yapıya kavuşturmak için ilk adımı attıklarını anlatan Zeybekci, “Çizdiğimiz çerçeve ile Gümrük Birliği’ni 20. yılında ekonomik ve ticari ilişkilerimiz için yepyeni bir evreye taşımaya karar verdik” diye devam ediyor.


Haberin devamını okumak için tıklayınız....