Katmerciler'de ana hissedar 3.15 milyon liralık hisse sattı

İsmail Katmerci, Katmerciler Araç Üstü Ekipmanları (KATMR) şirketindeki 1.5 milyon adet hissesini yabancı yatırımcıya sattı. Daha önce de yapılan ortak satışıyla birlikte Katmerciler'de İsmail Katmerci'nin payı yüzde 50'nin altına indi!

Katmerciler'de ana hissedar 3.15 milyon liralık hisse sattı
Katmerciler Araç Üstü Ekipmanları (KATMR) çoğunluk hissedarı İsmail Katmerci, İngiltere' de yerleşik Kurumsal Yatırımcıya 1,5 milyon adet 2,10 TL'den pay satışı yaptı.

Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: "Şirketimiz %52,11 oranlı çoğunluk hissedarı Sn. İsmail Katmerci 04.04.2013 Tarihli yapmış olduğumuz açıklama çerçevesinde, şirket paylarında derinliğin sağlanması, Kurumsal yatırımcı oranını arttırmak amacıyla İngiltere' de yerleşik Kurumsal Yatırımcıya 24.06.2014 tarihinde 1.500.000 Adet 2,10 TL den, pay satmış olup, satış sonrası Sn. İsmail Katmerci' nin Şirket hisselerindeki oy oranı %46,11 'e düşmüştür." Böylece İsmail Katmerci'nin Yurt dışında yerleşik yabancı yatırımcılara satış amacıyla Borsada işlem gören tipe dönüştürdüğü 3 milyon adet B Grubu hissenin satışı tamamlanmış oldu.

PATRON İSMAİL KATMERCİ'DEN HALKA ARZ FİYATININ ALTINDA SATIŞ
Halka arzından sonra hisse fiyatları 6.18 TL'ye kadar çıkan Katmerciler Araç Üstü Ekipmanları hisseleri, bu zirve fiyattan sonra hızla düşüşe geçmiş ve hisse fiyatları halka arz fiyatının da altını gerilemişti. Tarihi zirvesine göre yüzde 66 daha düşük bir fiyattan yabancı yatırımcıya satılan hisseler eğer tarihi zirve fiyatlarından satılmış olsaydı elde edilecek satış geliri 9 milyon 270 bin TL, yani bugün elde edilen gelirin yaklaşık 3 katı olacaktı. Böylece yabancı yatırımcılar Katmerciler'de hisseyi en ucuza alan hissedarlardan biri haline geldi. Halka arz döneminde hisse alanlar bile bu fiyattan (bölünmüş fiyatla halka arz fiyatı 3 TL) yüzde 43 daha yüksek maliyetle hisse satın almıştı.

TOMA'CI ŞİRKET, GEZİ PARKIYLA PİK YAPTI
Gezi Parkı olayları şirketin satışlarına doping etkisi yapmıştı.
16 Mayıs'ta kazandığı TOMA ihalesiyle gündeme gelen Katmerciler şirketinin CEO' su Mehmet Katmerci Gezi Parkı protestoları ile Türkiye 'nin dünyada TOMA üretimi ile gündeme geldiğini söylemişti. Haziran ayı boyunca süren gösterilerin dünya medyasında yayınlanmasıyla birlikte şirketin ürettiği TOMA'lara uluslararası talebin arttığını belirten Katmerci, "İnsanlar dünya medyasında, Türkiye'nin bu tür araçlar üretebildiğini gördüler'' demişti.