Kıdem tazminatında flaş gelişme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kıdem tazminatı ile ilgili görüşen Türk-İş Başkanı Atalay, "30 gün konusunda güvence ve fon için Hazine garantisi verilirse masaya otururuz" mesajı verdi

Kıdem tazminatında flaş gelişme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkİş Başkanı Ergun Atalay ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü. Heyet, çalışma hayatıyla ilgili kıdem, esnek çalışma başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişken endişe ve önerilerini Cumhurbaşkanı ile paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dile getirilen her bir endişenin dikkate alınacağını belirterek, çalışanların aleyhine hiçbir adımın atılmayacağı mesajı verdi. "30 gün konusunda güvence, fon için Hazine garantisi" verilmesi durumunda masaya oturacağı mesajı veren Türk-İş Başkanı Atalay, "İşveren, 30 gün 20'ye düşsün, farkını devlet versin istiyor. Bin 500 lira alan adam 25 yılda zaten her gün ölüyor. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, çalışma bakanımız söz verdi. Onun için yapmazlar, yapamazlar, yaptırmayız" dedi.

KIDEMİ KİM İSTİYOR?

Kıdem tazminatı düzenlemesini TİSK ve TOBB'un da istemediğini belirten Atalay, "Kıdem tazminatını iş güvencesi olarak görüyoruz. Çalışan kıdem tazminatını kızının çeyiz, oğlunun düğün parası olarak görüyor. Çalışan ve sisteme yeni girecekler için kıdem tazminatının 30 gün üzerinden hesaplanmasından geri adım atmamız söz konusu değil" dedi.

MECLİS'E "ESNEK" ÇIKARMA

Atalay, Meclis'e sunulan esnek çalışma tasarısını eleştirdi. Atalay, "Tarlada güvencesiz çalışan kadınlar, evlerde temizlik, hasta bakımı yapanların sosyal güvencesi olsun istiyoruz. Bu tasarıyla yapılmasına karşıyız. Düşünün 100 kişinin çalıştığı bir işyerinde 75 işçi normal, 25 işçi kiralık. Bu işyerinde iş barışından bahsedebilir misiniz?" dedi. Türk-İş esnek çalışmayla ilgili düzenlemede sorunlu gördükleri maddelere ilişkin ilgili kurumlara mektup gönderirken bugün de bir dizi ziyaret gerçekleştirecek.