“KOSGEB destekleri kökten değişiyor”

KOSGEB desteklemede köklü değişikliklere hazırlanıyor. Artık her gelene değil, projesi olana destek vereceklerini söyleyen KOSGEB Başkanı Recep Biçer; kaynağın büyük kısmının teknoloji ağırlıklı üretime yönlendirileceğini bildirdi

“KOSGEB destekleri kökten değişiyor”

Dunya.com'dan Hüseyin Gökçe'nin haberine göre,KOSGEB, destek mekanizmasında köklü değişikliklere hazırlanıyor. KOSGEB Başkanı Recep Biçer, “Artık her gelene değil, projeye destek vereceğiz. Kaynağın büyük kısmı teknoloji ağırlıklı üretime yönelecek. Ar-Ge, inovasyon öne çıkacak. Her destek kalemi için bütçe belirleyeceğiz. Çağrı modeli değişecek, şirketler ne zamana kadar başvurabileceklerini bilecekler” dedi. Başkan Recep Biçer, TEKMER’lerin verimliliğini tekrar gözden geçireceklerini, fazla katkı yapmayan ve ‘tabelaya dönenler’in sürdürülmeyeceğini de belirtti.

Üretici KOBİ’lerin finansman ihtiyacını gidermek amacıyla kurulan, daha sonra görev alanına hizmetler sektörünün de dahil olduğu KOSGEB, destek mekanizmasında köklü değişikliklere hazırlanıyor. KOSGEB Başkanı Recep Biçer, kurumun artık konularına göre desteklerde bütçeyi önceden belirleyerek proje çağrısına çıkacağını söyledi. Yeni dönemde hizmetler sektörünün de destekleneceğini ancak ağırlığın teknoloji ve Ar-Ge’ye dayalı üretime yöneleceğini belirten Biçer, KOSGEB adını kullanarak insanlardan danışmanlık ücreti alan suistimalcilere karşı da şirketleri uyardı. Ankara Sohbetleri’ne konuk olan Recep Biçer, Ankara Temsilcimiz Ferit B. Parlak ve Ankara Haber Müdürümüz Hüseyin Gökçe’nin sorularını cevaplandırdı.

Haberin devamını okumak için tıklayınız...