Kredi kartı sahiplerine önemli uyarı!

Dolandırıcıların son hedefi kredi kartı sahipleri oldu. Bakın kredi kartı sahiplerini dolandırmak için hangi yöntemleri kullanıyorlar?

Kredi kartı sahiplerine önemli uyarı!

Vatandaşların en çok şikayet ettikleri bankaların kendilerinden aldıkları masraflar ve elektrik faturalarına yansıtılan kayıp kaçak bedelini iade alabileceklerine dair telefon gelince heyecanlandılar ve kredi kartı bilgilerini hiç düşünmeden verdiler. Dolandırılmamak için bu yöntemle dolandırılan vatandaşların sikayetvar.com’a gönderdiği şikayetleri mutlaka okuyun.

KART BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞMAYIN

“Cep telefonumdan arandım. Arayan kişi faturalandırma merkezinden aradığını kurumsal bir numara olduğunu tüketici haklarında bazı gelişmeler olduğunu bildirdi.Çıkan yeni tüketici kanunu yasasına göre çektiğim kredilerin dosya masraflarını, kredi kartlarımın yıllık aidatlarını, elektrik faturalarımdan kesilen kaçak elektrik vergisi ve bunun gibi birçok ücretin tarafıma iade edileceğini söyledi. Kredi kartımın ilk 4 hanesi hariç diğer bilgileri paylaşmam istendi ve telefonuma bir şifre geldi. Bunu da paylaşmam istendi. Telefonu kapattım ve doğruluğunu öğrenmek için bankayı aradım. Kartımı iptal ettirdim.Böyle bir kanun olmadığını dolandırılmaya çalışıldığım belirtildi. Daha birçok kişiyi arayan bu numara hakkında gereğinin yapılması gerektiği inancındayım.”

KART BİLGİLERİMİ İSTEDİ

“Bir kamu kurumundan aradığını söyleyen kişi bankadan geri alabileceğim 700 TL olduğunu söyledi. Nereden biliyorsa kredi kartı üzerinde yazan son 4 numarayı söyledi.Bilgilerinizi güncellemek ve para iadenizi yapabilmek için kart bilgilerimi istedi. Ben de inanıp verdim. Şüphelendim hemen bankaya ulaştım ama iş içten geçmişti.Dolandırıldım.”

BANKADAN ALACAĞINIZ VAR

“Faturalandırma merkezinden aradığını söyleyen kişi tüm faturalarımı kartla ödeyip ödemediğimi, kart aidatlarını veya kredi çekimindeki dosya masraflarını alıp alamadığımı sordu. Almadım deyince, önce kart bilgilerini karşılıklı kontrol edeceğiz, dedi. Ben bu noktadan sonra, siz yorulmayın, Gerekirse ben sizi bulurum deyip konuyu kapattım. Ama böyle bir şey olduğunu sanmıyorum.”