Kredi kartında taksit sınırı değişiyor

İthal ürünlerle ilgili taksit sayısının genişletilmeyeceğini belirten Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Yerli ürün kullanımı olan sektörlerde genişleme imkanı sunacağız" diye konuştu.

Kredi kartında taksit sınırı değişiyor

Bireysel kredilerdeki ilk 6 aylık artışın yüzde 3.2'de kaldığını, kredi kartında ise artışın 1.4 olduğunu belirten Canikli, “Reel olarak düşüş var. En kısa süre içinde düzenleme yapacağız. Rahatlama sağlayacağız. İnce ayar çalışması olacak. Olumsuz etkiler yaratılmayacak. İthalata bağımlı alanlarda ise genişleme adımı atmayacağız. İthal ürünlerle ilgili taksit sayısı genişletilmeyecek. Yerli ürün kullanımı olan sektörlerde cömertçe genişleme imkânı sunacağız” dedi.

'DÜŞÜŞ BAŞLADI BANKALAR FAİZ YARIŞINI BIRAKSIN'

Başbakan Yardımcısı Canikli bankalara mevduat faizi yarışından vazgeçmeleri çağrısında bulundu. Habertürk'teki habere göre, Canikli, “Merkez Bankası'nın faiz indirimleri diğer alanlara yansımadı, mevduat faizinin yüksekliği bir sınır olarak karşımızda durmaktadır. Faiz oranlarının mutlaka düşmesi gerekiyor ve piyasa koşulları içerisinde düşüreceğiz de. Faizlerdeki düşüş eğilimi trendi başladı, geçici değil kalıcı olacaktır“ diye konuştu.