Küresel piyasalar petrolü takip ediyor

Kanada'da hala söndürülemeyen yangın nedeniyle petrol fiyatları düşüşünü sürdürüyor.

Küresel piyasalar petrolü takip ediyor

Asya borsaları ABD'de tarım dışı istihdam raporunun beklentilerin altında kalması ve ekonomiye dair endişelerin artmasıyla düştü. MSCI endeksi yüzde 0.2 gerilerken, Japonya Nikkei endeksi yüzde 0.5 yükseldi.

Petrol fiyatları, Kanada'da yangından dolayı üretimin düşmesi ile birlikte yükselişini dördüncü güne taşırken, yendeki geri çekilme Japonya hisse senetlerinin dört haftanın en düşük seviyesinden yükselmesine yardımcı oldu. Çin hisse senetleri, sanayi metalleri ile birlikte, dış ticaret verisinin hayalkırıklığı yaratması ile birlikte değer kaybetti.

Asya borsaları ABD'de geçtiğimiz Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam raporunun beklentilerin altında kalması ve küresel ekonomiye dair endişelerin artmasıyla düştü.

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.2 gerilerken, Japonya Nikkei endeksi yenin son dönemlerdeki hızlı yükselişine ara vermesiyle yüzde 0.5 yükseldi.

Çin'de haftasonu açıklanan dış ticaret verilerinde ihracatın yüzde 1.8 düştüğünün görülmesi üzerine Shanghai borsası yüzde 2'den fazla geriledi.

ABD'de Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verileri 200,000'lik beklentinin altında kalarak 160,000 olarak gerçekleşti ve Eylül'den bu yana en düşük seviyeye geriledi.