Londra derbisinde Tottenham Chelsea'yi gole boğdu

Premier Lig'in 20. hafta karşılaşmasında karşı karşıya gelen 2 Londra ekibinin mücadelesinde toplam 8 gol vardı. Tottenham seyircisi önünde Chelsea'yi 5-3 yenerken 'mavilerin' hocası Mourinho 2010'dan sonra ilk kez çalıştırdığı takımla 5 gollü bir mağlubiyet yaşadı.

Londra derbisinde Tottenham Chelsea'yi gole boğdu

Londra derbisine hızlı başlayan taraf misafir ekip Chelsea oldu. 18. dakikada Diego Costa ile öne geçen Chelsea'ye cevap 30. dakikada Harry Kane'den geldi. İlk yarının son dakikalarında tempoyu arttıran ev sahibi, 44'de Rose ve 45'de penaltıdan Townsend ile skoru 3-1'e getirdi.

2. yarıda da derbide gol yağmuru devam etti. Kane 52'de bir kez daha sahneye çıkarak skoru 4-1'e taşıdı. Chelsea 61'de Eden Hazard ile skoru 4-2 yaparak umutlansa da 78'de Chadli skoru 5-2 yaptı. Derbinin son golü ise formda isim Terry'den 87'de geldi ve skor belirlendi: 5-3

Premier Lig'de yeni yıl öncesindeki sıkışık fikstüre 5 puan farkla önde giren Chelsea son iki maçta kaybettiği puanlarla Manchester City ile aynı puana geldi. Ayrıca sezona çok kötü bir başlangıç yapan Manchester United da 3. sıraya yükselerek Chelsea ile puan farkını 9'a düşürdü.

5 gollü mağlubiyet Chelsea teknik direktörü Mourinho için de 5 yıl sonra gelen bir ilk oldu. Mourinho'nun çalıştırdığı Real Madrid en son 2010 yılında Barcelona'ya 5-0 mağlup olmuştu. Mourinho ayrıca maçın son düdüğü daha çalınmadan Tottenham yedek kulübünesine giderek meslektaşı Pochettino ve yardımcılarının yanı sıra rakip takım futbolcularını da tebrik etti.