Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 8.25'te sabit tuttu. Merkez Bankası'nın açıklamasında enflasyonda yükselme eğilimine dikkat çekildi.

Merkez Bankası faizi değiştirmedi

TCMB politika faizinde değişiklik yapmayarak 8.25'te bıraktı. Böylece Merkez Bankası, üst üste 9 haftadır devam eden faiz indirimlerine son vermiş oldu.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere ver verildi:

Küresel büyümedeki zayıflama 2. çeyrekte derinleşirken, ülkelerin attığı normalleşme adımlarına bağlı olarak kısmi bir toparlanma gözlenmektedir.

İktisadi faaliyetteki yavaşlama nisanda belirginleşirken, kademeli normalleşme adımlarıyla mayıstan itibaren toparlanmanın başladığı görülmektedir.

Son dönemde ihracat ve turizm gelirlerinde salgın hastalığa bağlı olarak düşüş gözlenmiştir ancak, normalleşmeyle birlikte mal ihracatında görülen toparlanma ve emtia fiyatlarının düşük seviyeleri önümüzdeki dönemde cari işlemler dengesini destekleyecektir.

Toplam talep koşullarının sınırlayıcı etkisine karşın, salgına bağlı birim maliyet artışlarının yansımalarıyla çekirdek enflasyon göstergelerinin eğilimlerinde bir miktar yükseliş gözlenmektedir.