Milli Piyango'ya talip olan Talih Kuşu Ortak Girişim Grubu kimdir?

Milli Piyango özelleştirmesi için ön yeterlilik başvurusunda bulunan 4 ortak girişim grubunun ismi belli oldu. Bu şirketler arasında Talih Kuşu Ortak Girişim Grubu (Talih Kuşu OGG) isimli bir kuruluş da var. Peki kimdir bu Talih Kuşu OGG ve kime aittir?

Milli Piyango'ya talip olan Talih Kuşu Ortak Girişim Grubu kimdir?
Şans oyunlarının özelleştirmesi için kıyasıya bir yarış başlıyor. Milli Piyango ihalesi için ön yeterlilik başvurusunda bulunan şirketler, Net Şans - Hitay OGG, Turkish Lottery Holding B.V., ERG İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş. ve Talih Kuşu OGG oldu. Peki Talih Kuşu OGG kimdir? Ortak girişim grubunun arkasında hangi büyük grup var?
Talih Kuşu OGG'nin hissedarları aslında KAP'a yapılan bir açıklamayla belli oldu. Talih Kuşu OGG, Turkcell'in şirketi. Dolayısıyla Turkcell'in yüzde 55 hissesi bulunan İnteltek ve dünyanın en büyük şans oyunları platformlarından Intralot, Milli Piyango ihalesine birlikte katılan iki grup olarak dikkat çekiyor.


Turkcell'in %55 iştiraki İnteltek İnternet Teknoloji Yatırım ve Danışmanlık Ticaret A.Ş. ile Talih Kuşu Altyapı Hizmetleri A.Ş. ortak girişim grubu, Milli Piyango için ön yeterlilik başvurusunda bulundu. Turkcell'den konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada, "Turkcell'in %55 iştiraki İnteltek ve %100 iştiraki Talih Kuşu'nun oluşturduğu ortak girişim grubu "Şans Oyunlarının Lisans Verilmesi Suretiyle Özelleştirilmesi İhalesi'ne (Milli Piyango)" ön yeterlilik başvurusunda bulunmuştur." denildi.