Milli takıma fiyasko,kedicikler,istifa diyenler şimdi neler yazdı

A Milli Takım'ın direkt Fransa vizesi alma spor otoritelerini de ters köşeye yatırdı. İşte A Milli Takım'ın Riga'da Letonya ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından kaleme alınan köşe yazıları...

Milli takıma fiyasko,kedicikler,istifa diyenler şimdi neler yazdı
EURO2016 vizesini direkt olarak alan A Milli Takımımız, 3. maçların ardından elemelerdeki 53 takım içinde en fazla puan 4 takımdan biri olmayı başardı. İlk 3 maçta sadece 1 puanı bulunan Türkiye, sonraki 7 maçta topladığı 17 puanla tarihi bir başarının altına imza atarak Fransa vizesini aldı. 14 Ekim 2014'te Riga'da oynanan Letonya maçının ardından sert bir biçimde eleştirilen A Milli Takım için spor yazarları da "Fransa hayal oldu", "Fiyasko", "2018'e hazırlanmalıyız", "İstifa etmeliler" yorumlarında bulunmuştu. Letonya ile 1-1 berabere biten maçın ardından kim ne demişti?

Ömer Üründül: Havlu attık

Sonuç ne yazık ki son derece acı. Bu kadar zayıf bir rakibi dahi böylesine kritik bir maçta yenemedik. Bütün bunların yanında daha da acı bir gerçek var ki ilk defa gruplardan direkt çıkacak iki takımın dışında, üçüncülerin de playoff oynayacağı bir ortamda, daha üçüncü maçta play-off umutları için dahi havlu attık. Çek Cumhuriyeti ve İzlanda üçte 3 yaparken, her ikisinin de bu galibiyetlerin içinde birer tane grubun bir numaralı favorisi Hollanda var.
Milli takıma fiyasko,kedicikler,istifa diyenler şimdi neler yazdı - Resim : 1

Rıdvan Dilmen: Herkes %100 hatalı

Letonya, Süper Lig'de oynasa ilk yarıda küme düşer. Bırak iyiyi, vasat oyuncusu yok. Söyleyecek şey bulamıyorum. TFF Başkanı, yönetim kurulu, teknik heyet ve oyuncular başarısızdır. Hiddink'i yerden yere vurduk, adam Belçika'yı geçerek ikinci yaptı takımı... Geçen elemede son maça kadar denemiştik. Demek ki haksızlık yapmışız. Eğer şu tabloda "Olur böyle, 3 maçta 1 puan olabilir" dersek Fatih hocaya saygısızlık yapmış oluruz. Federasyon başkanından futbolculara kadar herkes yüzde 100 hatalı. Saygısızlık mı yapıyoruz, bilmiyorum ama bizim belki de uluslararası bir molaya ihtiyacımız var.
Ahmet Çakar: Fatih ve kedicikleri

Hiç kimse bana hikaye anlatmasın, Umut Bulut'un ya da Adem Büyük'ün kaçırdığı gollerden söz etmesin. Dünyaya rezil olduk. 2016 Avrupa Şampiyonası şansını kaybettik, daha önemlisi 77 milyonun gıpta ile baktığı Terim ve aslanlarının aslında Fatih ve kedicikleri olduğunu gördük.
Milli takıma fiyasko,kedicikler,istifa diyenler şimdi neler yazdı - Resim : 2

Erman Toroğlu: İstifa etmememiler

Evet beyler, Türk futbolu stop. Futbol Federasyonu stop, Fatih Terim stop. Bazı futbolcular stop. Nasıl başarılı olunca "Ben yaptım" diyorlarsa, kötü olunca da "Sebebi benim" diyerek "istifa" edip gidecekler. Mezarlıklar vazgeçilmeyenlerle dolu. Kimse vazgeçilmez değildir.Tahmin ediyorum Federasyon ve sorumlular kendilerine düşen görevi istifa ederek yerine getirirler. Hepinize hayırlı işler"
Hıncal Uluç: A'dan Z'ye değişmeli

Letonya gibi bir mahalle takımını dahi yenmekten acizlerin, Avrupa Kupası finallerine gitmeyi düşünmelerinin dahi haksızlık olduğu gibi.. Hayır.. Ağır konuşmuyorum.. Böylesi bir rezaletin yanında ne söylesem hafif kalır çünkü.. Fatih Terim Hocam "A'dan Z'ye değişmeliyiz" demiş.. İşte tam da onu söylemek istiyorum ben de.. "A'dan Z'ye değişmeli.." Ama sadece Milli Takım değil.. Türkiye Futbol Federasyonu, bugünlere gelinmesinin aslında baş sorumlusu TFF değişmeli.
Milli takıma fiyasko,kedicikler,istifa diyenler şimdi neler yazdı - Resim : 3

Mehmet Demirkol: Bu pozisyon o para etmiyor

Eğer bu 3 maçın ardından, 'Fatih Terim'in ne günahı var' diyen olursa unutmamalı ki hocayı korumuyor, hatta neredeyse ona hakaret ediyor. İzlanda, Çek Cumhuriyeti ve Letonya'dan 1 puan alabilmek, Terim standardı için normalse o zaman tabii durum başka... Tekrar ediyorum, eğer tek bir stoperle İzlanda deplasmanınaçıkıyorsak, Milli Takım Teknik Direktörlük pozisyonu, 4 milyon Euro etmez. Yanlış anlaşılmasın, Terim dünyanın her yerinde çalışabilecek uluslar arası bir isimdir. Ama bu pozisyon, o para etmiyor.
Güntekin Onay: Fiyasko

Bu kadar kötü bir takım karşısında kazanamamış olmamız anormal.. Kabul edelim ki artık bu grupta 3.’lük şansımız bile mucizelere kaldı. 24 takımın gideceği EURO 2016 ‘Kaf Dağı’nın arkasında.. Futbolda bir çok şeyi sorgulamamız gerekiyor. Dünya Kupası elemelerinde de sadece Estonya ve Andorra’yı geçerek 4. olmuştuk. Ders almadık. Tokat üstüne tokat yiyoruz, hala kendi seviyemizi algılayamıyoruz. Fatih Terim sorumlu ve hatalı ama inanın suçlu değil. Ülke futbolu dibe vurmuş durumda.
Milli takıma fiyasko,kedicikler,istifa diyenler şimdi neler yazdı - Resim : 4

Sadık Söztutan: Riga'da hüsran

Hep hüsran yaşadığımız Eurovision’da şansımızın döndüğü yerdi Riga… Ama baş aşağı giden futbolumuza çare olmadı. Sertab Erener ‘Everyway That I Can’ (yapabileceğim her şekilde) deyip kazanmıştı. Fatih Terim ve öğrencileri ise (Yapamıyorum hiçbir şekilde) dedi. Geçmiş ola.
Atilla Gökçe: Anlaşılıyor ki elenmişiz

Eleme grubunda daha ilk yarı sonuçlanmadan anlaşılıyor ki, elenmişiz! Bırakın grup liderliğini, ikinciliği, play off oynamak için üçüncülük bile zor artık! Fatih Terim Letonyalı gazetecilere, bulundukları seviyeye göre soru sormaları konusunda daha dikkatli olmalarını söylerken; bizler Milli Takım’a da aynı seviyede futbol oynatması gerektiğini hatırlatsak... Hocamızı üzer miyiz? Bilmiyorum! Ama O’nun milletçe hepimizi üzdüğü kesin!
Milli takıma fiyasko,kedicikler,istifa diyenler şimdi neler yazdı - Resim : 5

Bilal Meşe: Tek sorumlu sizlersiniz

Ve fark yapağımız maçta beraberlikle yetindik! Ya sevgili arkadaşlar, ayıptır, günahtır... Grupta üç maçta bir puan toplamak size hiç ama hiç mi yakışmıyor. Hadi ayıklayın, pirincin taşını! Eee artık, işinizin mucizelere kaldığını sanırım sizlere anlatmaya gerek yok! Bu takım ayağa kalkar mı, kalkmaz mı? Valla bizler umutsusuz! Ya sevgili futbolcular! Sizler, sakın ola bu puan kayıplarının sorumlusunu sağda - solda aramayın emi! Tek sorumlu sizlersiniz, ülkemizi de hocanızı da bu kadar üzmeye hakkınız yok.

Serdar Ali Çelikler: Şansımız kalmadı

Bana göre şansımız kalmadı. 2018'e hazırlanmamız lazım. Arda Turan 4 yıl sonra 31 yaşında olacak. Hemen çalışmalara başlamamız ve hedefi değiştirmemiz gerekiyor; bu turnuvaya gidemeyeğiz, 2018'deki turnuvaya hazırlanmalıyız."
İlker Yağcıoğlu: Artık çok zor

Milli Takım'da müthiş bir psikolojik çöküş var. İlk önce el birliğiyle bu çöküşü durdurmalıyız. Kuralar çekildiği zaman herkes bu gruptan rahatlıkla çıkacağımızı düşünüyordu. Ama 3 maçta durumun öyle olmadığını gördük. Bu saatten sonra gruptan çıkmamız çok zor. İzlanda'yı burada Çekler'i deplasmanda yenmek zorundasın. Hollanda'yı geçmek zorundasın... Zor... Çok zor.
Milli takıma fiyasko,kedicikler,istifa diyenler şimdi neler yazdı - Resim : 6

Hakkı Yalçın: Elde var veda!


Milli futbolcuların hiç olmazsa böyle bir rakip karşısında, puan kaybetmeyi gururlarına yediremeyeceklerini zannetmiştik. Yanıldık. Ne mücardele ruhu, ne arkadaşlık bağları ne de milli formanın sorumluluğu.Letonya bir puan verdi. Peki, kim bu takıma final şansı verir? Üstelik rakibimiz sayılan İzlanda yine kazanmışken. Ve üçüncülük rakibimiz olarak Hollanda'yla baş başa kalmışken! Elde var veda!

Ali Sami Alkış: Aferin size

Türkiye, Letonya karşısında bile bu denli zorlanıyorsa; gruptan çıkma için taşıyacağı umudunu, Kaf Dağı’nın arkasına ötelemiş demektir. İzlanda’ya bak, önüne geleni içerde-dışarda deviriyor. Daha gol yemedi... Çekler desen, onlar da 9 puana çıktı. Bize Letonya bile kafa tutuyor.Kalite açısından yerlerde sürünen Türkiye ligi, işte sana ancak bu kadar bir milli takım çıkarabiliyor.

Ali Ece: Yeni format, eski hacamat

“Gerileme” demişken biz “en gerilediğimiz dönem”de miyiz? Dönemi iyi analiz etmezsek, dün geceyi bile mumla arayabiliriz. Halimiz, okulda Osmanlı’nın 230 yıl süren Yükselme Dönemi’ni bir okul yılında toplam 60 derste anlatırken, 226 yıl süren Duraklama-Gerileme Dönemi’ni 12 derste geçiştiren çarpık müfredatın futbol versiyonu!

Milli takıma fiyasko,kedicikler,istifa diyenler şimdi neler yazdı - Resim : 7

Kaynak Sporx