Moody's'den ABD bankaları için açıklama

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ABD bankacılık sisteminin görünümünün "durağan" olduğunu açıkladı

Moody's'den ABD bankaları için açıklama

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ABD bankacılık sisteminin görünümünün "durağan" olduğunu açıkladı.

Moody's'den yapılan açıklamada, ABD bankacılık sektöründe istikrarlı sermaye, likidite ve tüketici kredi ölçütlerinin, karlılık ve ticari krediyle ilgili kaygıları telafi ettiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, istikrarlı ekonomik büyümeyle sağlıklı sermaye ve likidite ölçütlerinin Amerikalı bankaların kredi profillerini gelecek 12 ila 18 ay içinde desteklemeye devam edeceği belirtildi.

ABD'li bankaların sermaye ve likidite seviyelerinin sağlıklı kalmaya devam edeceğinin vurgulandığı açıklamada, bu sayede bankaların finansal ve makro ekonomik şoklara karşı güçlü bir tampon görevi göreceği bildirildi.

Açıklamada, ABD'de kısa dönemli faiz artışlarının ılımlı ve kademeli olacağının tahmin edildiği kaydedilirken, bankaların mevduatlarından likidite çıkışının yüksek olmayacağının öngörüldüğü bilgisine yer verildi.

Moody's Başkan Yardımcısı Joseph Pucella, açıklamada, istikrarlı ekonomik büyümeyle gelişen iş ve konut piyasasının, bankaların tüketici kredisi portföylerini desteklemeye devam edeceğini belirtti.

ABD'de gayrisafi yurt içi hasılanın bu yıl yüzde 2, gelecek yıl da yüzde 2,3 artmasını bekleyen Moody's, ülkede işsizlik oranının da yüzde 4'le 5 arasında olmasını öngörüyor.

Moody's, ABD bankacılık sisteminin görünümünü 5 yıl boyunca "negatif"te tuttuktan sonra, Mayıs 2013'te "durağan"a çevirmişti.