Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde (MTV) kampanyalı ödeme dönemi başladı

Her sene vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri olan Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödeme dönemi başladı. Yılda iki defa ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) ilk taksiti için son ödeme günü 31 Ocak 2018. Cezalı duruma düşmemek için 31 Ocak’a kadar MTV ödemenizi yapmanız gerekiyor.

Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde (MTV) kampanyalı ödeme dönemi başladı

Aracınızın MTV borcunu SMS ile sorgulamak için “MTVSOR PLAKA NO” yazıp 3340’a gönderebilirsiniz.

Ödemeler bir çok farklı kanal üzerinden yapılabiliyor. MTV ödemesi sırasında bankaların sunduğu taksit ve diğer sürprizlerden de yararlanabilirsiniz. MTV ödemesini taksitle yapabilir ve lastik.com.tr’den yapacağınız kış lastiği alışverişlerinizde 100 TL’ye varan indirim kazanabilirsiniz. Garanti Bankası internet sitesine girip kredi kartınızı kullanarak 2 taksitle Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesi yapabilir ve lastik kampanyasından yararlanabilirsiniz.

Hem taksitli olarak MTV ödemelerinizi yapmak hem de indirim kampanyasından yararlanmak için aşağıdaki kolay yöntemlerden birini seçmeniz yeterli:

Mükellefi olduğunuz vergi dairesinden ve Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi üzerinden de MTV ödemesi yapmanız mümkün.

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemeleri yıl içerisinde Ocak ve Temmuz aylarında iki taksit halinde yapılıyor. Belirlenmiş olan bu dönemlerin dışında da MTV ödemesi yapmak mümkün, ancak tutara gecikme faizi eklenmektedir.

Kampanya şartlarıyla ilgili detaylı bilgiye Garanti.com.tr üzerinden ulaşabilirsiniz. Eğer motorlu taşıtlar vergisi borcunuzu zamanında ödemezseniz her ay borcunuza ek olarak faiz işliyor. 31 Ocak 2018 tarihine kadar MTV ödemenizi gerçekleştirerek Garanti’nin sunduğu bu avantajlardan yararlanma fırsatını da kaçırmamanızı öneririz.