Müfettişler 1+1'de ısrarlı

Özbek her ne kadar "İyi bir netice bekliyoruz" diyerek umutlu konuşsa da durum hiç de öyle gözükmüyor

Müfettişler 1+1'de ısrarlı

Galatasaray yönetimi UEFA'nın Cenevre'deki genel merkezinde Finansal Kontrol Kurulu'nun, Disiplin Komitesi'nde de görev yapan Yargı Komisyonu hakim heyeti karşısında ter dökerken toplantıyla ilgili detaylar da gelmeye devam ediyor. Başkanlığını aynı zamanda Avrupa Adalet Divanı'nda da görev almış olan Portekizli Jose Narciso da Cunha Rodrigues'in yaptığı hakimler kurulunda ayrıca iki asbaşkan Louis Peila (İsviçre) ve Christiaan Timmerman (Hollanda) ile iki de üye Charles Flint (İngiltere) ve Adam Giersz (Polonya) yer aldı. Duruşma öncesinde Başkan Rodrigues, Galatasaray'ın dosyasını incelemeleri için Finansal Kontrol Kurulu tarafından görevlendirilen Araştırma Komisyonu müfettişleri İspanyol Jacobo Beltran ve Alman Egon Franck'ın hazırladığı raporları inceledi.

Başbakan da var

Müfettişlerin hazırladığı raporda, Müfettişler Komisyonu Başkanı Belçika eski Başbakanı Jean Luc Dehaene'nin de onaylı imzası bulunuyordu. Üç müfettiş de Galatasaray'ın '1+1 yıllık ceza alması' konusundaki raporlarının arkasında durdular. Top lantı sonrası oldukça umutlu görünen Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in, "İki tarafın da birbirini anladığı bir görüşme oldu. İyi bir netice bekliyoruz" açıklaması yapmasına karşılık sarı-kırmızılı kulübün Avrupa'dan 1+1 yıl men cezası alma ihtimalinin halen yüksek olduğu ortaya çıktı.

Cimbom'a 'acımasız' hakim!

Galatasaray'ın davasına bakan hakim heyetinin başkanı Portekizli Joseacute Narciso da Cunha Rodrigues ile ilgili Publico gazetesinden Matheus, sarı-kırmızılı camiayı pek de memnun etmeyecek ifadeler kullandı. Tecrübeli gazeteci, özellikle 1999 ve 2000 yılları arasında Portekiz'de patlak veren yolsuzlukların üzerine gidilmesi için kurulan 'OLAF' isimli Denetleme Kurulu Yolsuzlukla Mücadele Ofisi'nin başkanlığı yapan Rodrigues için "Kimsenin gözünün yaşına bakmaz" ifadelerini kullandı.

Fotomaç