Mustafa Seyidoğlu tutuklandı

FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasını hedef alan soruşturmada gözaltına alınan Seyidoğlu Baklavaları’nın sahibi Mustafa Seyidoğlu cezaevine gönderildi. Savcılık tarafından ünlü işadamının mal varlığına tedbir konuldu. Seyidoğlu ile birlikte gözaltına alınan 30 şüpheliden 6'sı da tutuklananlar arasında.

Mustafa Seyidoğlu tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca FETÖ'nün adliyelerdeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir adliye personeli, 2012 yılında Mustafa Seyidoğlu'nun kendisini bir iki kez telefonla arayıp hal hatır sorduğunu ardından da Bağcılar'da kaldığı öğrenci evine Ramazan ayında erzak getirdiğini söyledi. İsmi açıklanmayan bir ihbarcı da Mustafa Seyidoğlu ile İstanbul Anadolu yakasında bir inşaat şirketi kurduklarını, Seyidoğlu'nun kendisini dolandırdığını iddia etti. Seyidoğlu baklavalarında 5-10 yıl önce çalıştığı söyleyen 3 kişi ise öğrenci evlerine erzak yaptığını ve FETÖ üyesi olduğunu ileri sürdü.

MUSTAFA SEYİTOĞLU İLE 6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Ünlü Seyidoğlu Baklavaları aile şirketinin ikinci nesilden hissadarı olan Mustafa Seyidoğlu, bu ihbar ve ifadeler üzerine gözaltına alındı. Seyidoğlu ile aralarında adliye personeli, infaz memuru, bankacı ve öğretmenlerin de bulunduğu 25 şüpheli emniyetteki gözaltı işlemlerinin ardınan İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarıldı. Mustafa Seyidoğlu ile birlikte 24 şüpheli ise FETÖ üyeliğinden tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.
Sorgunun ardından, işadamı Mustafa Seyidoğlu ile birlikte adliye personeli Furkan Gödekli ile Murat Coşgun, İstanbul Üniversitesi Araştırma Görevlisi Eyüp Nurettin Bozdoğan, Silivri 2. Nolu Cezaevi infaz memuru Emre Geyik, bankacı Mustafa Kahraman ve Almanca öğretmeni Serbülent Algı, FETÖ üyeliğinden tutuklandı. 17 şüpheli ise haklarında yurtdışına çıkış yasağı kararı verilerek, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

SEYİDOĞLU "56 YAŞINDAYIM İLK ADLİYEYE GELDİM"

İşadamı Mustafa Seyidoğlu suçlamaları kabul etmeyerek, kendisine iftira atıldığını ileri sürdü. Seyidoğlu sorgusunda, "56 yaşındayım. İlk defa hakim karşısına çıkıyorum. 200 çalışanımız vardır. Çalışanlarımızdan ihbar olduğu söylendi. Beni çekemeyen insanlardan bu şekilde asılsız ihbar olduğunu düşünüyorum. Beni daha önce de bu şekilde FETÖ örgütü üyesi diye ihbar edeceğiz diyerek tehdit etmişlerdi. Suçlamayı kabul etmiyorum. Bahsedilen Mustafa isimli kişi de tanımıyorum. Bu kişi ile yüzleşmek istiyorum. Bu yapıya ait evlere çok miktarda erzak getirdiğim veya gönderdiğim şeklinde ifadeleri kabul etmiyorum. Ben erzakları Ramazan ayında kendi 200 çalışanıma dağıtırım. Sadece Ramazan ayında erzak yardımı yapıyorum. Kurban bayramında et yardımı yapıyoruz. Bunun dışında herhangi bir vakfa veya eve yardımımız yoktur. Telefon kayıtlarım da incelensin, suçum yoktur. Sağlık sorunlarım var. Tansiyon hastasıyım. Uyku apnem var. Geceleri alet ile uyuyorum. Serbest bırakılmamı talep ediyorum" sözleriyle kendisine savundu.

GÜLLÜ İÇİN İTİRAZ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edilen TUSKON Başkan Yardımcısı Rana Tezcan Açıkgöz ve Nejat Güllü'nün de aralarında bulunduğu 38 şüphelinin serbest bırakılmasına da itiraz etti. Soruşturmayı yürüten savcılık, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan hakimliğe sevk ettiği ancak adli kontrol şartıyla serbest kalan 38 şüpheli için hakimliğe itiraz dilekçesi gönderdi. Şüphelilerin, tekrar tutuklanmaları istendi.