Netaş'a ihale yasağı getirildi!

Netaş (NETAS), 1 yıl süreyle kamu ihalelerine giremeyecek!

Netaş'a ihale yasağı getirildi!
paralimani.com EKONOMİ SERVİSİ

Netaş Telekomünikasyon (NETAS) kamu ihalelerin 1 yıl süreyle katılmaktan men edildi. Konuya ilişkin açıklama Netaş tarafından KAP'a yapılan açıklamayla bildirildi.

İşte NETAŞ'ın yaptığı o açıklama:

"Bursa Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ihaleye Katılan Netaş Telekomünikasyon A.Ş. hakkında, İçişleri Bakanlığı tarafından verilen 1 yıl süre ile kamu ihalelerine katılmaktan yasaklama kararı 31 Mayıs 2016 tarihli, 29728 sayılı Resmi Gazete'de ilan edilmiş olup, söz konusu yasaklama kararına karşı yasal haklarımızın korunması için gerekli tüm başvurular yapılacaktır."

HİSSELER HIZLA DÜŞTÜ, DEVRE KESİLDİ!
Açıklamanın ardından Netaş hisseleri Borsa İstanbul'da hızla düşüşe geçerken, ikinci bir açıklama daha geldi ve Netaş hisse senetlerinde devre kesici uygulaması başlatıldığı ve emirlerin tek bir fiyattan toplanmaya başlandığı belirtildi.
Seansa 10.19 TL'den başlayan Netaş hisseleri yüzde 11.42 değer kaybıyla 9 TL'ye kadar indi. Hisselerdeki düşüş seans içinde 8.75 TL'ye kadar ulaşmıştı.

NETAŞ'IN HİSSEDARLARI KİM?
Hisselerinin yüzde 36.96'sı Borsa İstanbul'da (BIST) işlem gören şirketin başlıca ortakları arasında, yüzde 48.04 payla OEP (One Equity Partners) Turkey Tech B.V. ve yüzde 15 payla Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yer alıyor.