Osmangazi Köprüsü 30 Haziran'da açılıyor

Başbakan Binali Yıldırım Osmangazi Köprüsü'nün bayrama yetiştiğini, Perşembe gününde ilk geçiti vereceğini açıkladı

Osmangazi Köprüsü 30 Haziran'da açılıyor

İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle 30 Haziran'da açılıyor. Başbakan Binali Yıldırım açılışın Erdoğan'ın katılımıyla yapılacağını ve köprünün bayramda hizmet vereceğini Ak Parti grup toplantısında açıkladı. Köprünün açılmasıyla körfez geçişi 6 dakikaya inecek.

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ BAYRAMDA ÜCRETSİZ Mİ?

Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti ne kadar? Şu ana kadar 35 dolar civarında olacağı söylenen köprünün bayramda ücretsiz, sonrasında ise 100 TL olması bekleniyor.

Başbakan Yılıdırım grup toplantısındaki konuşmasında "50 yıllık hayal gerçek oluyor. Dünyanın 4'üncü büyük köprüsü perşembe günü Osman Gazi Köprüsü hizmete hazır, geçit vermeye başlıyor. Bu eser AK Parti'nin eseridir. Millet kime, iş vereceğini iyi biliyor. Muhafelete konuşma, AK Parti'ye çalışma görevi veriyor. Kabul etmek lazım, konuşma konusunda uzmanlıklarına saygı duyuyoruz. Bizim onların konuşma uzmanlığına erişmemiz çok kolay değil" dedi