Türkiye ile görüşmüşlerdi: Çinli otomobil üreticisi Avrupa'da üretime yaklaştı

Çinlü otomobil firması Chery'nin, Avrupa'da üretime çok yakın olduğu duyuruldu. Chery geçen sene, üretim için Türkiye ile görüştüğünü açıklamıştı.

Türkiye ile görüşmüşlerdi: Çinli otomobil üreticisi Avrupa'da üretime yaklaştı

İspanyol hükümeti ve Japon üretici EV Motors, Çinli Chery Auto'nun Avrupa'daki ilk üretim tesisi olan İspanya'da otomobil üretimine başlamak için anlaşmaya yakın olduğunu söyledi.

İspanya Sanayi Bakanlığı yaptığı açıklamada, Chery Auto'nun
Barselona kentinde üretime başlamak için bir anlaşmanın önümüzdeki günlerde resmileştirileceğinden emin olduğunu söyledi.

EV Motors Barselona sözcüsü, İspanyol heyet ile Chery'nin Çin'de yaptığı görüşmenin ardından anlaşmanın ortaya çıktığını ifade etti.

Chery, geçen sene Türkiye'de üretim için ilgili bakanlıklarla görüşmeye başladığını bildirmişti.

Henüz anlaşmaya ilişkin bir açıklama yapmayan Chery, Avrupa'ya düşük maliyetli, çoğunlukla elektrikli araçlar satan birkaç Çinli otomobil üreticisinden biri olmasının yanı sıra İspanya'da otomobil satmaya 2024'ün başında başladı.

Reuters'ta yer alan habere göre, Chery'nin Japon otomobil üreticisi Nissan'ın 2021 yılında kapattığı fabrikada araç üretmesi hedefleniyor. Anlaşmanın resmileşmesi halinde, Nissan'ın fabrikasının kapanmasıyla ortaya çıkan bin 600 kişilik istihdamın bir kısmının geri kazanılacağı tahmin ediliyor.

İspanya'nın Chery'ye herhangi bir kamu yardımı teklif edip etmediği konusunda ise İspanya Sanayi Bakanlığı tarafından açıklama yapılmadı.