Otoyolda alışveriş bayramı

4 günlük bayram tatilinde turistik yörelere akın eden tüketiciler, bu sürede alışverişi bırakmadı. Şehir merkezlerindeki AVM'leri aratmayan karayolu kenarındaki dükkânlara akın eden tatilciler, mağazaların cirosunu uçurdu

Otoyolda alışveriş bayramı

Siyasetteki belirsiz dönemi alışverişte engelleyici bir unsur olarak görmeyen tüketiciler, bayramda da mağazaları doldurdu. Özellikle tatil yörelerine giden karayolları üzerindeki AVM'lere akın eden tüketiciler, buralardaki ciroyu uçurdu. Giyimden elektroniğe, aksesuvardan ayakkabıya onlarca çeşit ürünü otoban mağazalarından alan tatilciler, firmalara adeta çifte bayram yaptırdı. Kiğılı Giyim'in CEO'su Hilal Suerdem, Türkiye genelindeki mağazalarında geçen yıla göre yüzde 20'lik bir ciro artışı gerçekleştirdiklerini söyledi.

YÜZDE 10 FARK VAR

Antalya, Mersin, Muğla gibi illerde hem sezonun erken açıldığını, hem de tatilcilerin burada daha fazla alışveriş yaptığını belirten Suerdem, "Bayramda özellikle karayolu kenarındaki mağazalarımızda ciddi alışveriş oldu. Bu mağazalarımızdaki satış diğerlerine göre yüzde 10 daha fazla" dedi. Orka Holding Genel Koordinatörü Osman Arar da, artık Türkiye'de ekonominin siyasetin üzerine geçtiğini söyledi. Tüketicilerin alışverişi kesinlikle ertelemediğine dikkat çeken Arar, "Tüketicide koalisyon beklentisi yüksek" diye konuştu. Tatil dönemlerinde şehirlerarası yollardaki AVM'lerin oldukça iyi iş yaptığını belirten Arar, "Bu merkezler dünyada da var. Türkiye'de ise giderek gelişiyor. Tüketiciler tatile çıkmadan önce buralara uğramayı planlıyor. Bizim de yol kenarında 7 tane mağazamız var" dedi.

CİRODA ZİRVE YAPIYOR

Desa'nın Yönetim Kurulu Başkanı Melih Çelet, Söke, Afyon ve Susurluk'ta mağazaları olduğunu, bayramda da iyi bir satış gerçekleştirdiklerini söyledi. Şehirlerarası yollardaki mağazaların cirosunun özellikle bayram gibi özel dönemlerde pik yaptığını belirten Çelet, "Geçtiğimiz hafta da satışlar olumlu geçti. Mağazalar oldukça kalabalıktı" diye konuştu.

Kaynak:Sabah