Paltoları çıkarın!

Sıcaklıklar 20 dereceye çıkıyor!

Paltoları çıkarın!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının Doğu Anadolu'nun doğusu dışındaki bölgelerde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerine çıkacağını bildirdi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, hava sıcaklığının İstanbul ve Afyonkarahisar'da 14, Ankara'da 17, İzmir'de 18, Bursa ve Antalya'da 19, Sakarya, Adana, Trabzon ve Samsun'da 20, Konya'da 16, Diyarbakır'da 14, Elazığ'da 12 derece civarında seyretmesi bekleniyor.
Halen yurdun kuzeyinde görülen yağışların salı günü kuzeydoğu kesimlerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edeceği belirtilen, açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Doğu Anadolu'nun doğusu dışında ülkemiz genelinde hava sıcaklıklarının artarak mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Çarşamba günü yurt genelinde yağış beklenmiyor. Perşembe günü yurdumuzun yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına gireceği; perşembe günü batı bölgelerin, cuma ve cumartesi günleri iç ve batı kesimlerin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı olacağı tahmin edilmekte."
Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara' nın doğusu, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Karadeniz ile Nevşehir, Kayseri, Hatay, Osmaniye, Adana, Erzincan, Tunceli, Erzurum ve Ardahan çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Erzurum ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
MARMARA:Parçalı ve çok bulutlu, doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.
EGE:Parçalı ve çok bulutlu, güney ve iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ver güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.
AKDENİZ:Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin batısı ile Hatay, Osmaniye ve Adana çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU:Genellikle parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batı kesimleri ile Nevşehir ve Kayseri çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte, yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, Amasya çevreleri ile öğle saatlerinde Orta Karadeniz, zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
DOĞU ANADOLU:Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzey kesimleri çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Erzincan, Tunceli ve Erzurum ile gece saatlerinde Ardahan çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve karla karışık yağmur, Erzuırum ve Ardahan çevrelerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU:Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerinde yer yer hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.