Rus şirketleri yasağı böyle delmiş

Rusya, devletin koyduğu yasağa rağmen Türkiye’ye tur paketi satma girişiminde bulunan bazı tur operatörlerinin belirlendiğini duyurdu.

Rus şirketleri yasağı böyle delmiş

Rusya Tüketici Hakları ve Halk Sağlığı Koruma Servisinden (Rospotrebnadzor) TASS ajansına yapılan açıklamada, "sıkı denetimler sonucunda, bazı tur operatörlerinin Türkiye’ye tur paketi satma girişimlerinin ortaya çıkarıldığı" belirtildi. Rospotrebnadzor yöneticisi Anna Popova, “Dost, komşu bir ülkenin başkentine çok ucuz bir rakama gidilerek, oradan Türkiye’ye uçulabildiği tespit edildi” şeklinde bilgi verdi. Yetkili, hangi tur operatörlerinin Türkiye yasağını delmeye çalıştıklarını ise açıklamadı. Daha önce bazı tur operatörlerinin yasaklı Mısır turları için de Rusya’nın komşu ülkelerini transit amacıyla kullandıkları belirlenmişti. Rospotrebnadzor, 24 Kasım 2015 tarihinde tur operatörlerine gönderdiği yazıda, Türkiye’ye tur satışlarına son verilmesini talep etmişti.

Türkiye'ye tur satışları yasak olmasına rağmen, Rusya vatandaşlarının bireysel olarak Türkiye'ye gitme ve tatil yapma imkanı devam ediyor.