Şimşek: Tedbirleri aldık, kaygıya gerek yok

Herkes piyasaların püskürtülen darbe girişimine nasıl tepki vereceğini merak ediyor... Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Hazine Müsteşarımız ve Merkez Bankası Başkanımızla konuştum. Gereken tüm tedbirleri kararlaştırdık. Kaygıya gerek yok" mesajını paylaştı..

Şimşek: Tedbirleri aldık, kaygıya gerek yok

Püskürtülen darbe girişimi sonrası Türkiye'nin hızla normale dönmeye başladığını belirten Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, piyasaların vereceği tepki ve yaşanacak olası dalgalanma konusunda "Hazine Müsteşarımız ve Merkez Bankası Başkanımızla konuştum. Gereken tüm tedbirleri kararlaştırdık. Kaygıya gerek yok" mesajını paylaştı.

İşte Şimşek'in Twitter'dan son paylaşımı:



> DOLAR YARIN NASIL TEPKİ VERECEK?

Haftayı 2.88 TL’den tamamlayan dolar, darbe girişimi haberlerinin ardından düşük hacimli, Londra merkezli işlemlerde 3.0470 TL’ye kadar fırladıktan sonra 3,0184’e gevşedi. Daha sonra açılan Asya piyasasındaki işlemlerde ise 3,09 TL’lik seviyeleri gördü. Bankacılar ilk günlerde kurda bir dalgalanma görülebileceğini, ancak darbe girişiminin başarısız olması ve tüm siyasi parti liderlerinin birlikte verdiği görüntü ve küresel piyasalardaki iyimser havanın da etkisiyle pek uzun soluklu olmayacağını öngörüyor.