Stiglitz'den Erdoğan'a destek

Nobel ödüllü ekonomist Merkez Bankası'nın bugünkü kritik toplantı öncesi Türkiye'deki faizlerle ilgili konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez'e faizleri indirmesi yönünde yaptığı çağrıya Stiglitz'den destek mahiyetinde bir açıklama geldi."Ben de düşürebilirdim."

Stiglitz'den Erdoğan'a destek
PARA LİMANI ÖZEL Bugün gözler Merkez Bankası'nın yapacağı para politikası kurulu toplantısında olacak. Geçtiğimiz günlerde Erdoğan, Merkez Bankası’nın faiz politikasını eleştirmiş "Dünyada herkes faizleri indirirken bizim Merkez Bankamız hala aynı yerde duruyor, inmiyor, neyi bekliyorsun sen? Şimdi Merkez Bankası bağımsızdır diyebilirler, ben de bağımsızım. Gerekirse çağırıp konuşacağım." demişti.
Erdoğan'ın Merkez'in kararına yönelik eleştrilerine dünyaca ünlü ekonomistten destek mahiyetinde açıklamalar geldi. Çukurova Genç İşadamları Derneği'nin Adana'da düzenlediği etkinliğe konuk olan Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz, soruları yanıtladı. Ve kritik toplantı öncesi faiz kararlarına ilişkin kendisine sorulan "Siz Merkez Bankası Başkanı olsaydınız faiz indirimine gider miydiniz? sorusuna "Başka Merkez Bankası başkanlarının enflasyonu düşürdüğü ve petrol fiyatlarının düştüğü uluslararası belirsizlik olan bu durumda ben de düşürebilirdim. Ancak bu sadece Merkez Bankası ile ilgili değil. Çok farklı miktarı ekonomik araçların ve kredibilitenin de bunu desteklemesi lazım." şeklinde yanıt verdi.