Taner Yıldız:Söz konusu rapor güncelliğini kaybetmiş bir rapor

Bakan Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Santral ile iddiaları yanıtladı

Taner Yıldız:Söz konusu rapor güncelliğini kaybetmiş bir rapor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Santral ile ilgili Bakanlığın Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın raporunu mahkemeye vermeyi reddettiğine yönelik iddiaları yanıtladı.

Bakan Yıldız, nükleer santral ile ilgili raporunun hukuki bağlayıcılığının olmadığını belirterek, "Söz konusu rapor güncelliğini bile kaybetmiş bir rapor. Bu denetim değil, tespit raporudur" dedi. Yıldız, konuya bir "gizem" izlenimi yüklenmesinin doğru olmadığını ifade etti.

"DİLOVASI'NDA TOPRAK KAYMASI YOK"

Daha düşük fiyatlı gaz alımı için çabalarının sürdüğünü kaydeden Yıldız, özel sektörün gaz alım fiyatlarının BOTAŞ'In alım fiyatlarından düşük olduğunu vurduladı.

Sanayi Bakanı Fikri Işık ise Dilovası'nda yeşil üretim dışında başka bir üretime izin vermediklerinin altını çizerek, "Dilovası'nda toprak kayması söz konusu değil" dedi.

"100'ÜN ÜZERİNDE TELEFON TESLİM ETTİK"

Bakan Işık; Bu paralel yağının devletin hiçbir kurumunda olduğu gibi TÜBİTAK’ta da yapılanmasına müsaade etmeyeceğiz. MGK Genel Sekreterliği’ne 100’ün üzerinde telefonu telsim ettik. Güvenliği üç kat artırılmış durumda.