Teknosa hisselerinde hareketlenme

76 mağazasını kapatacak haberlerinden dolayı yüzde 4'e kadar düşüş yaşayan Teknosa hisseleri, haberin yalanlanmasının ardından tekrar yükselişe geçti.

Teknosa hisselerinde hareketlenme

Türkiye'deki önemli teknoloji perakende mağazalarından biri olan Teknosa, verimsiz mağazalarını kapatma stratejisi doğrultusunda 76 mağazasını birden kapatma kararı verdiği iddia edilmişti. Haber sonrası şirketin Borsa İstanbul'da işlem gören hisselerinde hareketli saatler yaşanıyor.

Dün akşam seans kapanışında 6,06 liradan el değiştiren Teknosa İç ve Dış Ticaret (TKNSA) hisseleri bu sabah açılışla beraber 5,83 liraya kadar geriledi. Değer kaybı yüzde 4'e dayanırken ilerleyen saatler Teknosa hisseleri gelen tepki alımlarıyla tekrar 5,90'ın üzerini gördü. Teknosa'dan KAP'a gelen ve iddiaların yalanlandığı açıklama sonrası hisse yeniden yükselişe geçti. Tüm kayıplarını geri toplayan hisse artıya doğru hareketlendi.

Medya organlarına yansıyan haberlere göre, geçtiğimiz ay içerisinde kritik bir toplantı gerçekleştiren Teknosa yönetimi kar etmeyen mağazaların kapanması yönünde karar aldığı iddia edilmişti.